x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc ia cu japca microfoanele ziariştilor

Boc ia cu japca microfoanele ziariştilor

de Oana Dobre    |    07 Apr 2010   •   00:00
Boc ia cu japca microfoanele ziariştilor

Războiul premierului Emil Boc cu televiziunile de ştiri a ajuns la faza de smuls microfoane în direct şi anticiparea verdictelor pe care urmează să le dea Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie aflată teoretic sub control parlamentar.

Enervat de întrebările unui reporter despre solicitarea adresată TVR de a-i acorda o jumătate de oră de emisie săptămânal, Emil Boc a încercat să-i ia din mână microfonul jurnalistului Realitatea TV şi a început o adevărată tiradă de invective împotriva televiziunilor patronate de Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu.
"Realitatea şi Antena 3 dezinformează românii. Vă dau un exemplu. La Ministerul Economiei nu sunt şase posturi de secretari de stat, ci au rămas cinci poziţii. A încercat purtătorul de cuvânt la Realitatea să intervină. Nu i s-a permis acest lucru. I-a fost refuzată intrarea în direct. Trebuia sa corecteze dezinformările proferate de Realitatea şi Antena 3 de foarte multe ori", a acuzat Boc.

El a ignorat observaţia reporterului Antena 3, care l-a atenţionat că nu are voie să ia microfonul unui ziarist şi că televiziunile private au dreptul să-şi stabilească politica editorială. În schimb, şeful Guvernului şi-a continuat discursul agresiv contra reporterilor, continuând să ţină în mână microfonul luat cu forţa.
"Politica editorială o faceţi dumneavoastră, dar nu aveţi dreptul să dezinformaţi. Nu trebuie să vă supăraţi când spunem lucrurilor pe nume. Dacă nici purtătorul de cuvânt al guvernului nu este lăsat să corecteze ceea ce spuneţi dumneavoastră cu bună ştiinţă sau cu rea ştiinţă..."

Pe tot parcursul intervenţiei, premierul a ignorat întrebarea iniţială, cea care l-a şi iritat: cum se împacă intenţia declarată a PD-L de a depolitiza Televiziunea Română şi So­cie­tatea Română de Radio cu solicitarea adresată fostului preşe­dinte al TVR, Alexandru Sassu, de a-i pune la dispoziţie 30 de minute pe săptămână în care să se adreseze naţiunii nestingherit de întrebări. El a precizat doar că-şi menţine această cerere.

În aceeaşi declaraţie de presă, Emil Boc a şi anticipat sancţiunile pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului ar urma să le aplice Realităţii TV în şedinţa de astăzi.
Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii Realitatea Zilei, cea incriminată de premier, a negat acuzaţiile acestuia: "Cel care fusese anunţat drept secretar de stat la Ministerul Economiei avea invitaţie la noi de trei zile".
Sorin Oancea, directorul general al postului Antena 3, l-a invitat pe Emil Boc să vină în fiecare zi la emisiunea Gabrielei Vrânceanu-Firea să prezinte starea naţiunii.


×
Subiecte în articol: observator