x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc îl acuză pe Vlădescu că a bugetat sporuri fără să avertizeze că vor fi reduse salariile

Boc îl acuză pe Vlădescu că a bugetat sporuri fără să avertizeze că vor fi reduse salariile

20 Sep 2010   •   00:00

Emil Boc l-a acuzat pe fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu că a inclus în bugetul pentru 2010 bani pentru al 13-lea salariu, prime şi alte stimulente fără a avertiza Guvernul, la începutul acestui an, că ulterior se va impune reducerea salariilor în sectorul bugetar.

El a afirmat că dacă primul-ministru şi Guvernul ar fi fost avertizaţi asupra acestei situaţii, salariile nu ar mai fi fost diminuate deoarece al 13-lea salariu, primele şi stimulentele erau eliminate din timp.

Premierul a mai spus că Vlădescu nu a prezentat Guvernului un nou sistem de impozitare a firmelor care să înlocuiască impozitul minim, deşi a avut opt luni la dispoziţie.

Autorităţile ştiau din ianuarie de necesitatea introducerii unor măsuri dure de austeritate, dar anunţul a fost amânat până în luna mai întrucât o astfel de decizie este extrem de greu de asumat politic, consideră fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

"Ministrul Finanţelor din ianuarie 2010 (Sebastian Vlădescu, n.r.) ştia din ianuarie 2010. Tipul acesta de anunţ public este un anunţ extrem de grav. El nu poate fi făcut de ministrul Finanţelor, este nevoie ca decizia de restructurare a cheltuielilor bugetare să fie o decizie asumată politic", a spus Vlădescu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Potrivit fostului ministru, capacitatea premierului Emil Boc de a înţelege complexitatea şi dificultăţile economiei româneşti este limitată, în primul rând din cauza pregătirii acestuia, mai ales în contextul unei perioade extrem de dificile precum criza.

El a mai declarat că preşedintele Traian Băsescu l-a susţinut pentru funcţia de ministru al Finanţelor, dar ceea ce nu a funcţionat a fost relaţia sa cu prim-ministrul Emil Boc.

×
Subiecte în articol: observator