x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc împarte funcţii în Guvern pentru consilierii lui Băsescu şi rudele lui Blaga

Boc împarte funcţii în Guvern pentru consilierii lui Băsescu şi rudele lui Blaga

08 Oct 2009   •   00:00

Emil Boc a continuat numirile pe funcţiile eliberate de PSD, numind şefi noi din rândul consilierilor prezidenţiali ai lui Băsescu şi ai neamurilor şefilor PD-L.

Consilierul de stat prezidenţial de la Departamentul Relaţii Internaţionale, Bogdan Mănoiu, a fost numit şef al Departamentului pentru Afaceri Europene, cu rang de ministru, în locul social-democratului Vasile Puşcaş, care a demisionat din funcţie.

Boc a decis ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului să fie condusă de Aurelian Popa, membru PD-L, şeful Guvernului semnând deja decizia de numire a acestuia în funcţia de preşedinte AVAS, au declarat surse oficiale citate de Mediafax. Aurelian Popa a fost prefect al judeţului Dâmboviţa, sprijinit de PD-L, până în martie 2008, când a fost trecut de premierul Tăriceanu în postul de inspector guvernamental.

În funcţia de vicepreşedinte AVAS a fost numit un alt membru PD-L, Daniel Florea, fostul preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal implicat în deciziile luate în cazul "Valiza". Tot ca vicepreşedinte AVAS a fost numită Ionela-Bruchental Pop, vicepreşedinte PD-L Bihor şi fină de cununie a lui Vasile Blaga. Ea a deţinut, până la numirea la AVAS, funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu. În legislatura 2004-2008 a fost deputat, dar la alegerile uninominale de anul trecut a pierdut confruntarea electorală din colegiul său.

Fina lui Blaga a făcut obiectul mai multor scandaluri de presă, deoarece soţul său a fost condamnat la închisoare cu executare pentru implicarea într-o afacere de contrabandă cu ulei. După ce Coriolan Bruchental a fost încarcerat, parlamentara a divorţat de el.

×
Subiecte în articol: politic