x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Parteneriatul cu Băsescu, "cheia succesului" proiectelor PDL în 2012

Boc: Parteneriatul cu Băsescu, "cheia succesului" proiectelor PDL în 2012

09 Ian 2012   •   11:14
Boc: Parteneriatul cu Băsescu, "cheia succesului" proiectelor PDL în 2012

Premierul Boc a prezentat, astazi, in timpul unei conferinte de presa, prioritatile politice ale PDL pentru anul 2012. Potrivit premierului, prioritati sunt locurile de munca si modernizarea statului prin revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativa, Legea sanatatii, reforma companiilor de stat, consolidarea reformei fiscale, cheia succesului fiind parteneriatul cu Traian Basescu.

Presedintele PDL a afirmat ca reoganizarea administrativ-teritoriala trebuie finalizata in 2012 si ca extrem de importanta este adoptarea Legii sanatatii. In plus, companiile de stat trebuie sa aduca bani la buget, nu sa consume bani de la buget si acest lucru se poate face printr-o reforma programata de Guvern.

In privinta consolidarii reformei fiscale, Emil Boc a spus ca vor fi indeplinite obiectivele stabilite in bugetul de stat privind incadrarea in tinta de deficit si cresterea economica.

El a mai spus ca din perspectiva locurilor de munca se impun masuri privind absorbtia fondurilor europene si sustinerea investitiilor.

Prim-ministrul a aratat ca din fondurile europene se vor realoca bani pentru reabilitarea blocurilor de locuinte si va fi sustinut mediul de afaceri prin garantii de stat si programe guvernamentale.

"Doresc ca si in 2012 sa se intensifice activitatea de lupta impotriva evaziunii fiscale", a mai spus Emil Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a precizat ca aceste masuri vor permite asigurarea stabilitatii tarii in contextul europen dificil si ca PDL trebuie sa explice mai bine in 2012 masurile luate pana acum de Guvern.

In final, Emil Boc a spus ca proiectele PDL de modernizare a Romaniei si de asigurarea locurilor de munca se vor realiza in parteneriat cu presedintele Traian Basescu, aceasta fiind "cheia succesului".

×