x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: PDL "ia ţara la greu şi o duce la bine"

Boc: PDL "ia ţara la greu şi o duce la bine"

09 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat astăzi, la lansarea eurocandidaţilor partidului, că PDL "ia ţara la greu şi o duce la bine", susţinând că după alegeri "există un singur minister, cel al păstrării locurilor de muncă al românilor", scrie Mediafax.

"PDL ia ţara la greu şi o duce la bine! Am făcut-o în 2005, când am luat ţara la greu şi am dus-o în UE datorită miniştrilor noştri. În 2008 am început guvernarea odată cu criza. Am găsit un buget prădat de liberali. Fără să ţină cont că am avut şansa unei creşteri economice, PNL ne-a lăsat un deficit de 5,3% din PIB, ceea ce înseamnă iresponsabilitate pe toată linia. UE a declanşat mecanismul de deficit excesiv, pentru că PNL a aplicat politica »După noi potopul». Astăzi, când îi mai vedeţi pe cei de la PNL că ne dau lecţii, să le amintiţi ceea ce au făcut", a declarat Emil Boc.

Liderul PDL a mai spus că, după alegerile din 2008, România are un singur minister, cel al păstrării locurilor de muncă al românilor, ceea ce se poate realiza doar prin investiţii. "Din 2004 încoace am câştigat toate alegerile la care am participat. Le vom câştiga şi pe acestea. Sunt convins, pentru că eu cunosc sufletul pedelistului, cunosc legătura dintre pedelist şi cetăţean", a mai spus Boc.

Preşedintele PDL a mai trecut în revistă măsuri luate de guvernul pe care îl conduce pentru atenuarea efectelor crizei economice şi a anunţat obiectivele acestui partid pentru perioada următoare, printre care adoptarea monedei euro în 2014, intrarea în spaţiu Schengen în 2011 şi absorbţia fondurilor comunitare.

"PDL guvernează responsabil, în interesul românilor. PDL îşi propune să depăşească această criză economice şi să creeze premiezele prosperităţii, a revenirii la creşterea economică", a conchis Emil Boc. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic