x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc refuză tot: şi demisia, şi salarii şi pensii mărite

Boc refuză tot: şi demisia, şi salarii şi pensii mărite

de Gabriela Antoniu    |    17 Ian 2012   •   17:05
Boc refuză tot: şi demisia, şi salarii şi pensii mărite

Premierul Emil Boc refuza sa demisioneze si sa promita salarii si pensii marite. 'Raspunsul meu a fost constant, soarta guvernului se decide in Parlament. (...) Din perspectiva mea individuala, am spus-o de fiecare data ca lucrez la fel din primul minut pana in ultimul minut al functiei de prim-ministru, indiferent cat va dura ea, de aceea eu cred ca trebuie sa judecam la rece ce trebuie facut pentru Romania ca sa nu pierdem ce am castigat', a declarat, marti seara, la B1 TV, premierul Emil Boc.

Seful Executivului a catalogat protestele din Piata Univesitatii drept un protest anti-sistem, unde oamenii spun 'suntem satui si de cei de pana acum si de cei de acum, si de cei care vor sa vina la putere, cautam altceva'. Boc a mai spus ca deocamdata Guvernul nu poate promite salarii si pensii marite. 'Astazi nu pot face acest lucru. Asta nu inseamna ca, daca nu urmam drumul corect pe care Romania a pornit, nu este posibil la un moment dat acest lucru'. Premierul a mai dezvaluit ca, atat el, cat si presedintele Traian Basescu, au avut 'informatii nu tocmai corecte' referitoare la proiectul legii sanatatii si la doctorul Raed Arafat.

El nu a precizat numele celui care a oferit aceste informatii, spunand doar ca lucrurile au fost lamurite 'intre presedinte si Raed Arafat si intre mine si Raed Arafat'. Boc a admis ca au existat inadvertente de comunicare si ca, din cauza crizei, nu a existat timp suficient pentru analiza in detaliu a fiecarei masuri adoptate, aratand ca si lui ii pot fi reprosate probleme de comunicare, dar ca nici presedintele nu este 'perfect' din acest punct de vedere.

Intalnire cu USL, mirecuri la Parlament
Premierul Emil Boc a mai spus ca intalnirea de mirecuri de la Parlament cu liderii USL si ai coalitiei a fost stabilita prin discutii telefonice individuale cu presedintii PSD si PNL. El a recunoscut ca probabil intalnirea nu ar fi avut loc chiar mirecuri daca nu ar fi avut loc protestele din ultimele zile. Boc a precizat ca temele acestei intalniri, pentru care a pri­mit si acordul liderilor coalitiei, sunt prioritatile politice si economice pentru acest an si sesiunea parlamentara extraordinara. Liderul PSD, Victor Ponta a precizat ca discutiile vor viza situatia politica si sociala. Cum liderii USL cer demisia guvernului, Boc a spus ca nu este suprins de aceasta solicitare, dar ca este important ca situatia actuala si perspectivele sa fie tratate cu luciditate. Marti dupa-amiaza, premierul Boc s-a intalnit la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, discutand mai bine de o ora si jumatate.

×
Subiecte în articol: boc