x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bode despre aderarea României la spațiul Schengen: eforturile sunt cunoscute

Bode despre aderarea României la spațiul Schengen: eforturile sunt cunoscute

24 Sep 2022   •   10:03
Bode despre aderarea României la spațiul Schengen: eforturile sunt cunoscute
Sursa foto: Lucian Alecu

Popularii europeni l-au asigurat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, că știu foarte bine ce eforturi au fost depuse de România pentru securizarea frontierelor europene și pentru îndeplinirea tuturor condițiilor tehnice necesare aderării la spațiul Schengen.

„Actualul context european este deosebit de complex, iar la nivel politic este foarte important să promovăm în continuare o abordare bazată pe unitate, solidaritate și convergență, pentru a depăși provocările actuale și pentru a reuși să consolidăm proiectul european în viitor. În acest sens, fără îndoială, un rol deosebit îl au Partidului Național Liberal, respectiv Partidului Popular European la nivel european. PNL este un partid puternic în cadrul PPE, iar România este cea mai mare țară condusă de către lideri din familia politică a popularilor europeni”, scrie Lucian Bode pe Facebook.

În contextul vizitei pe care o desfășoară în Spania, Bode a avut o întrevedere politică cu Alberto Núñez Feijóo, președintele Partidului Popular din Spania: „Suntem două partide din aceeași familie politică europeană care avem aceleași deziderate și care ne dorim o Europă mai unită și mai prosperă. Mai mult decât atât, ne unesc multe afinități bilaterale și o comunitate puternică de români căreia trebuie să-i alocăm toată atenția noastră. În cadrul întrevederii am discutat despre oferta politică a partidelor noastre, despre cooperarea din cadrul PPE pentru pregătirea viitoarelor runde de alegeri europene și despre aspecte de interes pentru România și Spania, precum aderarea României la spațiul Schengen și situația comunității de români din Spania. PNL va continua să joace un rol foarte important în cadrul PPE”.

„În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, prietenii noștri din familia popularilor europeni m-au asigurat că știu foarte bine ce eforturi au fost depuse de România pentru securizarea frontierelor europene și pentru îndeplinirea tuturor condițiilor tehnice necesare aderării, sens în care mă bucur de susținerea lor fermă pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Nu în ultimul rând, am discutat despre implicarea în viața politică a românilor din Spania, deoarece e firesc ca o comunitate așa de mare să fie bine reprezentată la nivel politic și administrativ. Românii din Spania au demonstrat că sunt harnici, muncitori și aduc plus valoare oriunde se află, iar implicarea lor în viața politică va fi un câștig atât pentru comunități, cât și pentru statul spaniol”, adaugă Bode.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lucian Bode