x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bogdan Chirieac, despre Adina Florea, propunerea pentru sefia DNA: Președintele o va respinge din principiu

Bogdan Chirieac, despre Adina Florea, propunerea pentru sefia DNA: Președintele o va respinge din principiu

06 Sep 2018   •   15:04
Bogdan Chirieac, despre Adina Florea, propunerea pentru sefia DNA: Președintele o va respinge din principiu

Analistul Bogdan Chirieac consideră că președintele Klaus Iohannis o va respinge pe Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție. 

 

"Oricum, cred că niciunul dintre ultimii șase candidați nu putea fi sigur că va fi numit și nici măcar doamna Adina Florea pentru că Președintele are dreptul să respingă o singură dată, motivat, propunerea ministrului Justiției. S-ar putea ca doamna Adina Florea să fie într-adevăr cel mai bun procuror-șef al DNA, dar Președintele, aflat acum în grevă prezindențială, o va respinge din principiu. Întrebarea e că dacă a doua oară te duci cu aceeași propunere, ce are dreptul să facă Președintele? Și chestiunea asta cred că va ajunge din nou la Curtea Constituțională. Deci nu se încheie, în opinia mea, o etapă, dimpotrivă, bătălia asta va continua. Fiindcă dacă Președintele a ajuns să blocheze bugetul Guvernului, chestiune practic neprevăzută de Constituție, suspendarea ședinței CSAT și ridicolul momentului de astăzi... Deci poate că domnul Tudorel Toader a ales în mod corect un candidat, un om corect, echilibrat, dar cred că Președintele va acționa în scop politic, în absurdul ăsta al situației politice pe care îl trăiește în ultimele luni", a declarat Bogdan Chirieac la emisiunea "Obiectiv" de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Bogdan Chirieac