x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bomba Catarama - Tariceanu a castigat 54.000 $ de la SAFI

Bomba Catarama - Tariceanu a castigat 54.000 $ de la SAFI

03 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Cu o zi inaintea congresului PNL, Viorel Catarama arunca bomba: actualul premier, Calin Popescu Tariceanu, ar fi castigat 54.000 de dolari de pe urma afacerii SAFI. 54.000 de dolari. Aceasta este suma pe care actualul premier Calin Popescu Tariceanu ar fi castigat-o de pe urma afacerii SAFI. Dezvaluirea a fost facuta ieri de colegul de partid al lui Tariceanu si cel care este considerat artizanul acestei afaceri: Viorel Catarama.
MONICA IORDACHE

DE UNUL SINGUR. Viorel Catarama spune ca nu mai este nevoie sa il protejeze pe Tariceanu. Pe de alta parte, sustine ca toate castigurile premierului in afacerea SAFI, esuata la tribunal, au fost legale
"Nu a fost numai afacerea mea. Tariceanu a fost actionar, a detinut certificate de investitor, a primit finantari pentru firmele sale. A avut in SAFI aceeasi activitate si a luat aceleasi decizii ca si mine", a explicat ieri Viorel Catarama modul in care Calin Popescu Tariceanu a castigat suma de 54.000 de dolari de pe urma acestei afaceri. El si-a dublat de fapt cu aceasta dezvaluire anuntul privind propria sa intentie de a candida la sefia PNL. De altfel, declaratia lui Catarama vine cu o zi inaintea congresului PNL, in cadrul caruia Tariceanu are cele mai multe sanse de a fi ales presedinte al partidului.

PROTECTIE. Viorel Catarama, vicepresedinte al PNL Bucuresti, a spus ca pana acum a incercat sa il protejeze pe Tariceanu, pentru ca a fost "capitan de echipa" si a dorit ca membrii echipei sa nu aiba de suferit. "Azi, Tariceanu e capitan de echipa", a spus Catarama, indicandu-le ziaristilor sa-l ia la intrebari si pe actualul premier in legatura cu prabusirea SAFI. "Nu mai este nevoie sa il protejez pe Tariceanu. Fiecare din cei implicati isi poate purta singur de grija", a completat liderul PNL Bucuresti. El a spus insa ca toate castigurile premierului au fost legale si ca inca ii mai leaga prietenia si relatiile de afaceri. "Suntem prieteni si parteneri de afaceri. Am cumparat o suta de masini de la firma sa. Dar prietenia nu are de-a face cu modul de a actiona pe scena politica", a povestit Viorel Catarama.

CANDIDATURA. Intentia lui Catarama de a-si concura partenerul de afaceri la sefia partidului este insa conditionata. El va candida numai daca congresul va adopta o motiune prin care sa se accepte vot uninominal pentru toate functiile de conducere din partid, fuziunea cu PNTCD si afilierea la Partidul Popular European. Catarama inventariaza in motiune "gresile strategice" ale lui Tariceanu: insistenta pentru a pastra PNL in Internationala Liberala, alegerea unei echipe personale din care lipsesc personalitati importante ale partidului si dorinta sa de a fi si premier, si presedinte al partidului. Drept urmare, ii cere acestuia sa aleaga intre cele doua functii si il avertizeaza ca nemultumirile celor exclusi din echipa de conducere vor rabufni cat de curand. "Pana acum partidul a fost condus de Campeanu, Catarama, Quintus, Patriciu, Stoica, Stolojan. Nici unul dintre ei nu este in echipa de conducere", i-a inventariat Catarama pe marii exclusi. In privinta lui Stolojan insa, Catarama a spus ca este o rusine ca el este acum subalternul lui Basescu. In schimb, Basescu ar fi cel mai potrivit pentru a conduce un partid rezultat din fuziunea PNL-PNTCD-PD si afiliat la PPE.

PENAL
Desi Catarama sustine ca toate castigurile au fost legale, scandalul SAFI s-a lasat cu condamnari. Administratorul SAFI Invest, George Danielescu, a fost condamnat, in 2002, la doi ani de inchisoare pentru folosirea cu rea-credinta a bunurilor si a creditelor societatii, de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune. El nu a facut insa nici o zi de puscarie pentru ca faptele sale au fost gratiate printr-un decret.
×
Subiecte în articol: tariceanu politic safi catarama