x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Borbely: Este în plan nu numai reanalizarea, dar şi redesenarea regiunilor

Borbely: Este în plan nu numai reanalizarea, dar şi redesenarea regiunilor

11 Feb 2010   •   00:00

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul Uniunii privind regionalizarea, care a trecut de Senat prin procedura adoptării tacite are nevoie de voturile PDL, pentru a trece de Camera Deputaţilor.



"Este în programul de guvernare nu numai reanalizarea, dar redesenarea acestor regiuni. Nimeni altcineva n-a venit cu o altă propunere. Considerăm că această propunere este o variantă care, cred eu, poate fi agreată şi de către consiliile judeţene, care în 2005 au spus clar că nu este fezabilă această împărţire regională de acum, şi până în 2012 noi trebuie să decidem. Deci Uniunea Europeană ne-a atras atenţia că până în 2012 trebuie să ne spunem punctul de vedere", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că reprezentanţii UDMR insistă pe lângă colegii lor şi au avut deja o primă discuţie la nivel de coaliţie, "pentru a vedea care ar fi variantele".

"Noi am luptat întotdeauna ca să aibă posibilitatea cetăţenii de etnie maghiară să se pronunţe în locurile oficiale, unde sunt peste 20 la sută, ştiţi foarte bine, şi acum există în legislaţie posibilitatea să se utilizeze această limbă. Deci aici am făcut paşi importanţi. E loc de mai bine. Trebuie să o discutăm, dar nu s-a luat niciun fel de decizie în acest sens, în momentul actual. Unii declară foarte multe, fără a avea nicio responsabilitate şi după aceea alţii ar trebui s-o rezolve. Trebuie analizate şi aspectele juridice, cum ar fi modificarea Constituţiei.", a conchis Borbely.

×
Subiecte în articol: politic