x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Brandusel Nichitean, invalidat

Brandusel Nichitean, invalidat

17 Dec 2004   •   00:00

Plenul Senatului a validat in unanimitate ieri cu o singura exceptie - cea a lui Brandusel Nichitean, candidat din partea Aliantei PNL-PD in circumscriptia Suceava - mandatele tuturor celorlalti senatori, aproband raportul in acest sens prezentat de Comisia de validare.

DISPUTE. Invalidarea lui Brandusel Nichitean a generat o controversa indelungata, legata de validarea urmatorului reprezentant de pe lista Aliantei PNL-PD in Senat. In timp ce liberalii si democratii - sustinuti si de reprezentantii UDMR - aratau ca validarea urmatorului pe lista trebuie sa se faca luni, inaintea depunerii juramantului, si sa fie propusa de Comsia de validare, reprezentantii PSD au insistat pe faptul ca tot acest proces nu poate avea loc pana la numirea noii Comisii juridice.

Mai mult, Iorgovan a avansat si ideea ca trebuie analizat daca nu cumva invalidarea unui mandat ar putea duce la "invalidarea alegerilor in general" in respectiva circumscriptie, insa, la protestele PNL si PD, acesta a precizat ca este "doar un punct de vedere".

COMPROMIS. Solutia de compromis a fost propusa de Nicolae Vacaroiu, care a explicat ca hotararea de invalidare a mandatului lui Nichitean va fi publicata vineri in Monitorul Oficial, pentru ca luni sa aiba loc validarea urmatorului candidat pe lista Aliantei PNL-PD, Tiberiu Prodan. Invalidarea mandatului lui Brandusel Nichitean, candidat pe listele Aliantei PNL-PD in circumscriptia Suceava, a fost motivata de Iorgovan prin faptul ca pe numele acestuia este intocmit un dosar de urmarire penala pentru incalcarea legii electorale, acesta votand de mai multe ori la alegerile din 28 noiembrie. (Dana Piciu)

GATA PENTRU JURAMANT
Cea de-a doua sedinta din noua legislatura a Camerei Deputatilor, care a avut loc ieri, a aprobat in unanimitate raportul intocmit de Comisia de validare. Toti cei 332 de alesi au devenit deputati, iar luni vor depune juramantul, in aceeasi zi urmand a fi aleasa si conducerea Camerei. Sedinta a inceput cu 40 de minute mai tarziu decat fusese anuntata.
MOTIVATIE
"Votul de parlamentar nu l-am obtinut prin cele patru voturi pe care s-a spus ca le-am dat in plus. Eu am facut un lucru manat de spiritul civic pe care multi dintre colegi nu-l au. Incercam sa demonstrez ca Legea electorala are o serie de lacune si ca ne furam, de fapt, caciula unul altuia, ceea ce eu n-am putut sa rezist si sa nu demonstrez acest lucru", a spus Brandusel Nichitean. Dupa ce le-a multumit ironic fostilor colegi din PD si lui Traian Basescu pentru "ajutorul dat", Nichitean le-a reprosat ca, in schimbul muncii sale de "rob" pentru partid si pentru social-democratie, acestia l-au "aruncat ca pe o camasa murdara".

×
Subiecte în articol: politic nichitean brandusel nichitean