x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bruxelles-ul cere României alte propuneri de comisar

Bruxelles-ul cere României alte propuneri de comisar

10 Oct 2009   •   00:00

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a declarat că preşedintele CE Jose Manuel Barroso i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, printr-o comunicare oficială, solicitarea de a face "alte trei nominalizări" pentru postul de comisar european.



Boştinaru a precizat, pentru Mediafax, că României nu i s-a transmis explicit faptul că nu va primi portofoliul Agriculturii, însă din solicitare reiese acest lucru. Europarlamentarul PSD a susţinut că Băsescu este la curent cu solicitarea preşedintelui CE şi că CE ar fi exprimat totodată şi "profunda dezamăgire" în legătură cu modul în care Traian Băsescu a negociat problema postului de comisar european.

"Şansele pentru portofoliul Agriculturii s-au redus destul de mult, însă se negociază în continuare", au declarat, vineri seară, pentru Mediafax, surse politice, care au susţinut că Agricultura nu ar fi totuşi scoasă din cărţi. Aceleaşi surse au declarat pentru Mediafax că o solicitare pentru trei nominalizări ar fi fost transmisă şi ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, cu ocazia întâlnirii acestuia cu Barroso, la Adunarea Generală ONU de la New York, dar şi preşedintelui Băsescu, la summitul informal de la Bruxelles.

Sursele citate au susţinut că solicitarea viza trei nominalizări, de coloraturi politice diferite, şi că acestea nu au fost încă trimise. Potrivit unor surse oficiale, explicaţia pentru reţinerea în a acorda României portofoliul Agriculturii este legată de proasta gestionare a fondurilor pe agricultură şi de corupţie. Portofoliul agriculturii l-ar putea lua Irlanda.

×
Subiecte în articol: politic