x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bucuresti - Mandatul de primar, incheiat pe gheata

Bucuresti - Mandatul de primar, incheiat pe gheata

15 Dec 2004   •   00:00

Traian Basescu s-a aflat ieri la ultima sa actiune in calitate de primar general al Capitalei. El a inaugurat in Piata Unirii primul patinoar artificial mobil din Romania, Ice Park, care va functiona pe toata perioada sarbatorilor de iarna.

Proiectul este un parteneriat intre Primaria Municipiului Bucuresti si o companie privata, primaria punand la dispozitie terenul pentru amenajarea patinoarului.

Noul sef al statului, inca si primar general, a aparut in geaca, fara cravata si costum, a inspectat chioscurile cu dulciuri si cabinele de inchiriere a patinelor si a primit o pereche de patine pentru a face o demonstratie sportiva. "Veti avea un presedinte pe gheata", a avertizat Basescu, refuzand sa le incalte. "Nu am mai patinat de 30 de ani. Nu as incerca... Nu e o chestie de curaj. Mai jos de adancimea picioarelor nu te poti duce, stiu asta de pe mare. Dar mai bine vin noaptea, cand o sa fiu singur", a spus el.

N-A PUTUT! Organizatorii evenimentului i-au cerut apoi lui Basescu un autograf pe gheata. Cu o carioca groasa, Basescu a reusit sa semneze doar un B. "N-am putut. E, iata, e unul dintre putinele lucruri pe care nu le-am putut", a recunoscut el. Apoi, Basescu a intrat in vorba cu copiii veniti la patinoar. "Alina, esti premianta? O sa fii atunci! Dar sa stii ca eu nu am fost", s-a dat de exemplu Basescu unei fetite de clasa a treia. O pustoaica mai intepata sare din multime: "Domnule presedinte, toata clasa mea v-a votat!", striga ea. "Si cati ani are clasa ta?", intreaba Basescu. "Vreo noua", raspunde fetita.

DISTRACTII. Basescu le-a transmis bucurestenilor prezenti ca parinoarul Ice Park este "ultimul gest" pe care l-a facut fata de ei ca primar. In parculetul din fata Magazinului Unirea se afla acum 600 mp de gheata si o scena de 15 mp, unde organizatorii vor oferi concerte, jocuri si concursuri, bowling pe gheata, basket ice si fotbal ice, hochei si curse cu obstacole, demonstratii de dans profesionist, concursuri de patinaj artistic si discoteca. (Oana Stancu)

REFUZ
"Nu am mai patinat de 30 de ani. Nu as incerca... Nu e o chestie de curaj"
Traian Basescu - primarul general al Capitalei, presedinte ales al Romaniei

×
Subiecte în articol: basescu politic