x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bursa premierilor: Băsescu şi Tăriceanu se cred buni, dar nu-i mai vede nimeni

Bursa premierilor: Băsescu şi Tăriceanu se cred buni, dar nu-i mai vede nimeni

de Marius Gîrlașiu    |    14 Noi 2016   •   16:40
Bursa premierilor: Băsescu şi Tăriceanu se cred buni, dar nu-i mai vede nimeni

Liderii ALDE şi PMP joacă tare în campania electorală, mai ales că cele două partide şi-au propus să devină “a treia forţă” din Parlament. Pentru a-şi maximiza şasele, atât Traian Băsescu, cât şi Călin Popescu Tăriceanu pozează în cea mai bună variantă de premier, asta chiar dacă realitatea politică nu le oferă nicio şansă de a ajunge stăpâni la Palatul Victoria.

Prezent sâmbătă la Arad pentru lansarea cadidaţilor PMP la alegerile parlamentare, Traian Băsescu şi-a depus neoficial CV-ul pentru postul de premier. ”Va rămâne un test pentru domnul Iohannis, dacă vrea să aibă cel mai bun prim-ministru sau vrea o maimuţă. Iohannis va avea de ales între un foarte bun cunoscător al statului român, un foarte bun prim-ministru, adică eu, şi un prim-ministru care nu îşi asumă să intre şi într-o bătălie politică (n.r. -Dacian Cioloş) şi vrea să îi fie servit la pat decretul de nominalizare pentru formarea guvernului”, a atacat liderul PMP. Varianta Băsescu prim-ministru pare însă una utopică în condiţiile în care o alianţă cu PMP este văzută ca o piatră de moară atât în interiorul PNL, cât şi în PSD. ''Cred că Traian Băsescu este un produs epuizat în politica românească”, a reacţionat Alina Gorghiu, şefa liberalilor susţinând că este exclus să facă alianţă cu PMP, “atât timp cât nu intră în Parlament”.

“Exclud orice alianţă cu PSD, dar să ştiţi că nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, însă măcar nu miroase aşa urât”, a replicat Băsescu.

Călin, file de istorie

Trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, C.P. Tăriceanu visează şi el la al doilea mandat de prim-ministru, după cel din perioada 2004-2008. “Am o experienţă în calitate de premier al României care cred că a lăsat ceva rezultate benefice în urmă. Această experienţă pe care o am mi-ar plăcea s-o pot pune în slujba ţării şi a cetăţenilor”, a plusat liderul ALDE. În ciuda dorinţei sale, este greu de crezut că Tăriceanu va fi propunerea PSD după alegeri, chiar dacă partidul pe care-l conduce este principalul aliat al social-democraţilor. “Nu vehiculăm viitorul prim-ministru pentru că noi avem nu unul, ci cel puţin zece oameni care pot conduce România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD). 

 

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Venim cu siguranţă cu propunerea de prim-ministru. Vorba lui Liviu Dragnea, o să fie un bărbat arătos şi deştept şi nu era normal să venim cu o propunere şi să fie tocat acel om de dimineaţa până seara, în loc să punem în valoare programul.

 

Cetăţean moldovean cu acte în regulă după depunerea jurământului, Traian Băsescu a votat ieri pentru Maia Sandu în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. “Maia Sandu propune drumul către Uniunea Europeană o Republică Moldova care să-şi însuşească valorile europene, pe când Dodon propune un drum către Moscova care înseamnă o guvernare de tip oligarhic”, a declarat Băsescu după ce a votat alături de soţia sa la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

 

 

×