x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică C.T. Popescu: Dacă Băsescu se va întoarce la Cotroceni, împotriva voinţei populare, se va declanşa iadul

C.T. Popescu: Dacă Băsescu se va întoarce la Cotroceni, împotriva voinţei populare, se va declanşa iadul

25 Iul 2012   •   12:00
C.T. Popescu: Dacă Băsescu se va întoarce la Cotroceni, împotriva voinţei populare, se va declanşa iadul

Apelul la boicat al referendumului din 29 iulie, lansat de Traian Basescu, a fost aspru criticat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a comentat in termeni duri strategia presedintelui suspendat de a reveni la Cotroceni.

"Daca voteaza 7 milioane de oameni pentru demiterea lui Traian Basescu si voteaza impotriva 100.000 de rataciti - care n-au inteles mesajul PDL-ului si se duc totusi la vot - domnul Basescu se intoarce la Cotroceni, netinand seama, anuland, 7 milioane de voturi impotriva domniei-sale. Asta este esenta a ceea ce face domnul Basescu. Are de gand sa anuleze 5, 6, 7 milioane de voturi valabil exprimate, ale unor romani. In ceea ce priveste respectarea spiritului si literei Constitutiei, ce sens are conditia pusa de Curtea Constitutionala, cvorum 50 la suta plus 1? Spiritul constitutional este ca presedintele sa nu fie demis de oameni putini, mai putini decat o limita. Sensul in spiritul Constitutiei este sa aduca oamenii la vot. Or ea este utilizata in acest moment impotriva spiritului Constitutiei (este in litera, dar impotriva spiritului), de catre PDL si domnul Basescu, care o folosesc pentru a nu a aduce oamenii la vot", a declarat, la Romania TV, editorialistul Cristian Tudor Popescu.

"Daca domnul Basescu se intoarce la Cotroceni cu un vot covarsitor impotriva lui... Atunci domnii de la USL - avand in spate aceasta sustinere populara si un gest al boicotului, care nu-l mai face pe domnul Basescu catusi de putin simpatic la nivelul capitalelor eropene - vor forta, vor gasi ceva, ordonante, tertipuri legislative prin care sa nu ajunga Traian Basescu la Cotroceni. Si de aici urmeaza iadul", a mai spus, aseara, jurnalistul.

×