x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera Deputatilor - Comisiile, oxigen pentru alesi

Camera Deputatilor - Comisiile, oxigen pentru alesi

de Carmen Vintila    |    24 Sep 2005   •   00:00
Camera Deputatilor - Comisiile, oxigen pentru alesi

Conducerea Camerei Deputatilor parca a prevazut ca alesii nu vor rezista zilnic programului de 12 ore si le-a rezervat si o zi de lucru in comisii: cea de ieri.
Deputatii au cedat insa nervos inca de la mijlocul saptamanii, cand au cam dat in balbaiala. "Domn’ procedura fac un presedinte", a "comis-o" deputatul PRM Marcu Tudor (foto stanga), furios ca cineva avusese "indrazneala" sa solicite prelungirea programului. Si pe langa Marcu Tudor au fost si altii care au vociferat in plen. "Va rog sa opriti aceste reactii necontrolate ale mandarinilor portocalii", "Nu stiam ca pe domnul Buda il cheama asa, credeam ca e o porecla", "Sa va fie rusine!", "Ne plictisesti!", sunt doar cateva exemple.

COMISII. Asadar, ieri, Comisiile juridica si de aparare s-au dovedit cele mai harnice: au aprobat Ordonanta de Urgenta 120/2005, care prevede acordarea unui spor lunar de pana la 30% din salariul de baza politistilor care desfasoara activitati privind prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului MAI si au respins alte doua. Prima, referitoare la modificarea Legii referendumului, prevedea sa fie supuse consultarii populare si "strategia de dezvoltare sociala" sau adoptarea unor masuri politice deosebite cu privire la "reforma justitiei si combaterea coruptiei". La cea de-a doua, privind modificarea si completarea Legii electorale, comisia nu a fost de acord cu reducerea timpului alocat campaniei electorale, in cazul initierii alegerilor anticipate declansate de dizolvarea Parlamentului de catre presedinte. Au fost insa si comisii "mai lejere". Una dintre ele a fost Comisia pentru drepturile omului, care s-a rezumat la lecturarea petitiilor si scrisorilor primite si cea de cultura, care a discutat pe tema licentei unui post de radio.

×
Subiecte în articol: politic