x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera Deputaţilor: Replici acide PNL-PSD la moţiunea pe agricultură

Camera Deputaţilor: Replici acide PNL-PSD la moţiunea pe agricultură

05 Mai 2009   •   00:00

Moţiunea simplă depusă de liberali pe tema agriculturii a fost respinsă de deputaţi luni seara dar dezbaterile au fost marcate de un schimb de replici acide între Ludovic Orban şi ministrul agriculturii Ilie Sârbu.



Pe lângă liberali şi reprezentanţii UDMR şi-au anunţat susţinerea, în final 56 de deputaţi votând "pentru" moţiune, în timp ce "împotrivă" au votat 134 de parlamentari.

Iniţiatorii liberali au apreciat, în textul moţiunii, că acţiunile întreprinse de ministrul Ilie Sîrbu în primele trei luni ale mandatului au demonstrat că nu dispune de calităţile, cunoştinţele şi talentul necesare unui ministru.

DESPRE LUCIFER. Criticile liberale au fost exprimate mult mai vehement de la tribună de către Ludovic Orban, care i-a transmis ministrului Sârbu că că nu este păcat că a renunţat la preoţie dar că, din păcate, stăpânii pe care îi "slujeşte", colegii din Guvern, sunt "dracul gol" pentru agricultura românească. "Domnule ministru, am să vă mai spun un lucru personal. Că aţi dezbrăcat sutana nu este neapărat un păcat, că v-aţi întors la treburile laice de asemenea nu e un păcat. Faptul, în schimb, că v-aţi schimbat stăpânul este un mare păcat şi, din păcate, stăpânii pe care îi slujiţi sunt Belzebut, Mamona, Lucifer, Scaraoschi, Ucigă-l Toaca, Sarsailă, Mefisto, Satana, colegii dumneavoastră de Guvern, într-un cuvânt dracul gol pentru agricultura românească", a spus Orban.

DESPRE BACHUS. În replică, ministrul Ilie Sârbu i-a tranmis lui Orban că a uitat să-l invoce pe Bachus în discursul legat de "îngerii răi". "Domnul Orban, după ce a fost ministru la Transporuri şi a avut o performanţă extraordinară că a terminat patru sau cinci kilometri de autostradă, acum s-a apucat de agricultură, pot să înţeleg lucrul ăsta, fiindcă o poate face în Bucureşti foarte bine, dar am văzut că a început să intre în subtilităţi din istoria religiilor. Am fost de acord cu "îngerii răi" pe care i-a numit, dar a uitat un lucru şi mă mir, fiindcă nu trebuia să uite, n-a vorbit despre Bachus, care este zeul lui preferat", a  susţinut Sârbu. El a adăugat că Orban ar putea să mai vorbească şi "despre lecţiile de chitară" pe care să le dea guvernanţilor, "dar în niciun caz de agricultură, nici despre morală". În final, Sârbu a declarat că respinge toate acuzele aduse de liberali, motivând că problemele actuale ale agriculturii sunt prejudicii cauzate de fosta guvernare.

×
Subiecte în articol: politic