x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Câmpeanu: Salvamarii, salvamontiştii, controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai devreme

Câmpeanu: Salvamarii, salvamontiştii, controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai devreme

de Mediafax    |    18 Noi 2013   •   17:48
Câmpeanu: Salvamarii, salvamontiştii, controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai devreme

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat, luni, după întâlnirea cu senatorii PSD, că o propunere discutată a fost ca salvamarii, salvamontiştii sau controlorii de trafic aerian să se pensioneze mai devreme de împlinirea vârstei de 65 de ani.

Câmpeanu a precizat că în discuţiile cu parlamentarii PSD s-a ridicat problema grupelelor de muncă şi acelor unităţi care, deşi au condiţii grele, speciale, de muncă nu sunt cuprinse în legislaţie. Ministrul a menţionat că este vorba de personalul care este încadrat la salvamari şi salvamontişti şi care are stabilită vârsta de ieşire la pensie la 65 de ani.

"S-a propus ca această vârstă să fie micşorată, pentru că un om la 65 de ani nu mai are capacitatea fizică să salveze o altă persoană. Există o problemă legată de anumite categorii, cum sunt şi ale lor, şi ale controlorilor de trafic aerian, pe care o să le analizăm anul viitor", a mai spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a precizat că le-a propus senatorilor PSD să facă o propunere legislativă care să fie analizată de Parlament şi să se ia o decizie în acest sens.

×
Subiecte în articol: mariana campeanu varsta pensionare