x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un candidat din Argeș a sunat la Poliție ca să anunțe că primarul face săpături cu un excavator

Un candidat din Argeș a sunat la Poliție ca să anunțe că primarul face săpături cu un excavator

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   18:15
Un candidat din Argeș a sunat la Poliție ca să anunțe că primarul face săpături cu un excavator

Un candidat la primăria unei localități din județul Argeș a sunat la Poliție ca să anunțe că primarul face săpături cu un miniexcavator. El a reclamat că primarul încalcă prevederile referitoare la desfășurarea campaniei electorale. Polițiștii au deschis dosar penal.

Potrivit IPJ Argeș „polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, de către o persoană având calitatea de candidat la primăria unei localități, că l-a văzut pe primarul în funcție, efectuând personal săpături cu un miniexcavator, pentru racordarea la o rețea de utilități, considerând că în acest fel se încalcă prevederile referitoare la desfășurarea campaniei electorale”.

Polițiștii care au mers la fața locului au constatat că persoana în cauză utiliza un utilaj, cu care efectua lucrări pentru racordarea la rețeaua de canalizare, pentru două gospodării.

Ei au mai stabilit că „proprietarii ambelor imobile ar fi depus în prealabil, la primăria localității, solicitare scrisă și ar fi achitat taxa pentru aceste servicii”.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 386 din Codul Penal, privind săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor, în care cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: candidat excavator primar