x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Capii PNL le-au cerut membrilor de partid să lucreze la acest plan

Capii PNL le-au cerut membrilor de partid să lucreze la acest plan

de Ion Alexandru    |    07 Noi 2019   •   09:19
Capii PNL le-au cerut membrilor de partid să lucreze la acest plan

Iar teza unei victorii din primul tur de scrutin este îmbrățișată de însuși liderul PNL și premier în funcție, al unui guvern care va organiza alegerile, Ludovic Orban. Pe 31 octombrie 2019, la Târgoviște, Orban a vorbit în clar despre acest plan. “Vă cer să câștigăm alegerile din primul tur. Putem, fără niciun fel de problemă, să câștigăm alegerile, încă din primul tur, cu un scor la care nu se așteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câștiga, chiar la o diferență foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că președintele Iohannis este singurul candidat la Președinție care are statura necesară, experiența necesară și capacitatea de a transforma în bine România, cât și datorită organizării extraordinare a PNL, de aici, și care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câștiga alegerile în fiecare localitate”, spunea liderul liberal.

Afirmația nu face decât să întărească faptul că acest plan este în plină derulare. Chiar dacă o parte dintre alegătorii USR vor vota cu Iohannis, PNL are nevoie de toate voturile USR, nu doar de o parte. Iar principalul contracandidat al lui Iohannis rămâne Viorica Dăncilă. Care, în toate sondajele prezentate, cu excepția IMAS, se situează între 20 și 21 la sută, în primul tur.

Tot Rareș Bogdan arăta, în urmă cu o săptămână, că Dan Barna nu-i poate pune probleme lui Klaus Iohannis în turul întâi și că nu are nicio șansă să acceadă în turul al doilea.

 

 

 

×