x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Capitolele economic și justiție din programul de guvernare, negociate miercuri

Marcel Ciolacu: Capitolele economic și justiție din programul de guvernare, negociate miercuri

09 Noi 2021   •   17:32
Marcel Ciolacu: Capitolele economic și justiție din programul de guvernare, negociate miercuri
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderii PSD, PNL și UDMR vor discuta miercuri capitolele economic și justiție din programul de guvernare, anunță liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. El militează pentru introducerea cotei progresive de impozitare, precum și pentru impozitarea marilor averi.

„Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare. Vom începe mâine (miercuri - n.r.) discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui (să fie - n.r.) cu măsuri pe termen scurt și măsuri pe termen mediu. Cumva conceput ce măsuri se iau pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, fiindcă toți românii sunt afectați de criza energetică și de pademie. Restul programului de guvernare până la finele anului 2024”, declară Marcel Ciolacu.

El afirmă că împărțirea ministerelor va ține cont de ponderea parlamentară.

De asemenea, Ciolacu anunță că miercuri echipele de negociere vor discuta capitolele economic și Justiție.

„Cred că la ora 12 va fi o discuție pe capitolul justiție. O să începem pe capitolul economic-finanțe, cum e și normal, să vedem ce e sustenabil până la sfârșitul anului. (...) Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, adaugă liderul PSD.

Totodată, el militează pentru introducerea cotei progresive de impozitare, precum și pentru impozitarea marilor averi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu