x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Predoiu: MAI nu are atribuții de numărare a voturilor

Cătălin Predoiu: MAI nu are atribuții de numărare a voturilor

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2024   •   19:35
Cătălin Predoiu: MAI nu are atribuții de numărare a voturilor
Sursa foto: Lucian Alecu

MAI nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate, iar acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal, afirmă Cătălin Predoiu.

„Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate. Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc. Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot. Astfel, acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal”, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

El spune că Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

„Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora”, încheie Predoiu.

 

(sursa: Mediafax)

×