x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Câteva mii oameni protestează lângă Palatul Parlamentului

Câteva mii oameni protestează lângă Palatul Parlamentului

29 Sep 2015   •   11:37
Câteva mii oameni protestează lângă Palatul Parlamentului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Câteva mii de persoane s-au adunat, marţi, pe o vreme ploioasă, lângă Palatul Parlamentului, în cadrul unui miting organizat de Partidul Naţional Liberal în contextul dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură pe care acest partid a depus-o împotriva Guvernului.

Participanţii la miting au venit însoţiţi de pancarte cu sloganuri împotriva premierului Victor Ponta. Ei au scandat între altele "Jos Ponta!" şi "Demisia!". Din recuzita manifestanţilor nu au lipsit steagurile tricolore, vuvuzelele şi portavocile.

Pe scena amenajată la intrarea în Parcul Izvor, unde are loc mitingul, au susţinut discursuri lideri şi membri marcanţi ai PNL. Şirul acestora a fost deschis de către prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, care a acuzat faptul că mai multe autocare cu manifestanţi au fost împiedicate să ajungă la miting.

La rândul său, senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte al PNL, s-a referit la motivele pentru care, în opinia sa, Victor Ponta este menţinut în funcţia de prim-ministru, afirmând că cei care îl susţin pe actualul premier au "o agendă personală ascunsă" şi le e frică de opoziţie.

"Este foarte clar pentru noi că Victor Ponta nu va pleca din fruntea Guvernului decât alungat. Victor Ponta ne va spune că poate conduce şi din puşcărie, numai să rămână în fruntea Guvernului României. Dacă azi moţiunea de cenzură este votată, o să avem în sfârşit un guvern pe care să-l stimeze această ţară. Dacă nu, nu va mai dura decât câteva zile, poate câteva luni, şi tot acolo vom ajunge. Victor Ponta va pica", a afirmat Atanasiu.

Despre adversarii politici pro-guvernamentali a vorbit şi senatorul PNL Anca Boagiu care a făcut un apel către parlamentarii puterii să susţină "interesul naţional" şi să voteze moţiunea.

"Cei care pretind că reprezintă interesul naţional vor trebui să demonstreze că asta fac: susţin interesul naţional. Cei care azi nu vor susţine moţiunea împotriva premierului Ponta şi a guvernului de el sunt doar reprezentanţi ai interesului anti-naţional. (...) Aşa se susţine interesul naţional, atunci când e nevoie să aperi imaginea ţării tale şi să dai la o parte oameni care n-au nimic de a face nici cu noi, nici cu ţara, nici cu modul în care ea este văzută în Europa", a arătat Boagiu.

Printre liberalii care au susţinut discursuri în faţa manifestanţilor s-au mai aflat Mircea Toader, Andreea Paul, Gheorghe Falcă.

×