x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR: Crin Antonescu rămâne preşedintele Senatului. Revocarea lui Blaga, constituţională

CCR: Crin Antonescu rămâne preşedintele Senatului. Revocarea lui Blaga, constituţională

27 Sep 2012   •   11:58
CCR: Crin Antonescu rămâne preşedintele Senatului. Revocarea lui Blaga, constituţională

Magistratii Curtii Constitutionale au hotarat astazi ca procedura de revocare din functia de presedinte a Senatului a lui Vasile Blaga a fost constitutionala. Drept urmare, Crin Antonescu ramane presedinte al acestei Camere.

Citeste si Blaga: Dupa decizia de azi, nimeni nu mai poate acuza CC de o anumita implicare politica

Grupul parlamentar al senatorilor PDL a depus saptamana trecuta la CCR o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului.

Inlocuirea lui Blaga fusese contestata in iulie la Curtea Constitutionala, insa la acel moment a fost respinsa ca fiind inadmisibila, in conditiile in care guvernul luase prin ordonanta de urgenta competenta de control a magistratilor constitutionali in privinta hotararilor Parlamentului.

In 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, in aceasta pozitie fiind ales presedintele PNL Crin Antonescu.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atributiilor Curtii Constitutionale a fost declarata, miercuri, neconstitutionala.

In 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind functionarea Curtii Constitutionale (CC) in varianta Camerei Deputatilor. Ordonanta de Urgenta a Guvernului 38/2012 a modificat competenta Curtii Constitutionale, in sensul ca nu se mai poate pronunta pe deciziile Parlamentului.

×