x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce i-a reproşat Băsescu lui Marga în timp ce l-a ţinut cu mâna întinsă, după ce acesta a depus jurământul de învestitură (VIDEO)

Ce i-a reproşat Băsescu lui Marga în timp ce l-a ţinut cu mâna întinsă, după ce acesta a depus jurământul de învestitură (VIDEO)

08 Mai 2012   •   06:14
Ce i-a reproşat Băsescu lui Marga în timp ce l-a ţinut cu mâna întinsă, după ce acesta a depus jurământul de învestitură (VIDEO)

Aseara, dupa ce a depus juramantul si semnat documentul, Andrei Marga s-a indreptat catre seful statului cu mana intinsa, insa Traian Basescu nu i-a raspuns la salut. Presedintele a avut o discutie cu Marga agitand degetul aratator si parand nemultumit. Abia dupa terminarea discutiei, seful statului i-a strans scurt mana ministrului de Externe.

Noul sef al diplomatiei a povestit a explicat, aseara, la Romania TV, ca, dupa depunerea juramantului, presedintele i-a reprosat faptul ca l-a comparat cu Mussolini la audierile dinaintea validarii sale in functie. Ministrul a incercat insa sa-l lamureasca pe seful statului in aceasta privinta.

"La audiere, un parlamentar de la PDL m-a intrebat in legatura cu textul meu in care spun ca masurile regimului Basescu aduc a Mussolini. Si am dat acolo volumele exacte care permit o analogie intre masurile de la Mussolini si cele de la noi, de exemplu folosirea de dosare epntru a ataca rivalii, obsesia de a desfiinta una dintre camerele Parlamentului (...). Cineva l-a informat pe presedinte ca a fost aceasta discutie, presedintele mi-a spus ca nu e bine sa vad astfel lucrurile, i-am spus ca nu e bine informat si ca o sa discutam cu cea mai apropiata ocazie si a fost de acord", a povestit Andrei Marga.

"A fost un raspuns la o intrebare care s-a referit punctual la textul meu. Nu a fost o declaratie, ci un raspuns la o intrebare pusa din sala", a conchis Marga.

In privinta reprosurilor pe care Traian Basescu i le-a facut lui Andrei Marga, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus ca "domnul Marga, in calitate de ministru de Externe debutant, ar fi trebuit sa vina cu carnetelul de notite".

"In schimb, domnul Marga s-a apucat sa descrie similitudinile dintre Traian Basescu si Mussolini. (...) Domnule Marga, cat timp ati acceptat sa fiti ministru de Externe in acest guvern, inseamna ca ati acceptat sa colaborati cu presedintele in functie in interesul Romaniei. Iar discursul dumneavoastra de opozitie la adresa presedintelui Basescu, continuat in functie executiva foarte importanta, unde colaborarea cu presedintele este esentiala, nu poate fi un semn bun pentru viitor", a mai afirmat Popescu.

×