x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Avocatul Poporului despre demiterea lui Molnar Zsolt

Ce spune Avocatul Poporului despre demiterea lui Molnar Zsolt

20 Sep 2021   •   16:30
Ce spune Avocatul Poporului despre demiterea lui Molnar Zsolt

Avocatul Poporului îi răspunde, luni, președintelui Comisiei pentru egalitate de șanse femei și bărbați, deputatul AUR Dan Tănasă, care a cerut demiterea adjunctului Molnar Zsolt, pe motiv că a participat la Congresul UDMR. „Adjuncții sunt numiți”, spune Avocatul Poporului.

După ce Dan Tănasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților, a cerut public Avocatului Poporului demiterea imediată a lui Molnar Zsolt din funcția de adjunct al Avocatului Poporului, pentru participarea la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș, reprezentanții instituției i-au transmis deputatului AUR că adjuncții sunt numiți.

„Față de susținerile domnului deputat, facem precizarea că instituția Avocatul Poporului nu are cunoștință dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menționat (Congresul UDMR - n.r.). În situația în care informațiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatul Poporului”, transmite Avocatul Poporului.

Instituția arată, de asemenea, că Avocatul Poporului nu are în competențe demiterea adjuncților.

„Potrivit dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, adjuncţii Avocatului Poporului sunt numiţi pe o durată de 5 ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”, potrivit sursei citate.

Congresul UDMR a avut loc vineri, la Sângerorgiu de Mureș. La eveniment au participat numeroși lideri politici de la guvernare și din opoziție.

Mediafax

×