x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Florin Cîțu despre discuțiile cu USR pentru susținerea guvernului. Pretențiile PSD în noul executiv

Ce spune Florin Cîțu despre discuțiile cu USR pentru susținerea guvernului. Pretențiile PSD în noul executiv

27 Oct 2021   •   15:23
Ce spune Florin Cîțu despre discuțiile cu USR pentru susținerea guvernului. Pretențiile PSD în noul executiv

Președintele PNL Florin Cîțu spune că este nevoie de o discuție „față în față, bărbătească” cu cei de la USR și „apoi vedem cum refacem coaliția”. El a exlus o refacere a USL.

„Cu ambele, și cu PSD, și cu USR se negociază pentru susținere în Parlamentul României. Sper să mai avem astăzi dacă se poate o discuție cu cei de la USR, domnul Ciucă a avut discuții telefonice și cu liderii USR, și cu liderii PSD, în funcție de ce au convenit, PNL este în spatele domnului Ciucă sută la sută, vedem care sunt concluziile”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta exclude o refacere a USL: „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment”.

Întrebat despre eventualele pretenții ale PSD la posturi în Guvern, Cîțu a spus: „Nu le înțeleg, în condițiile în care acum o săptămână spuneau că nu vor la guvernare, că vor face opoziție, acum au aceste idei, mie se pare că nu vor de fapt să negocieze miniștri, încearcă să forțeze nota cu astfel de soluții”.

El spune că este nevoie de o întâlnire față în față cu cei de la USR.

„Premierul desemnat are mandat să negocieze cu forțele poltice, poate să vină în partid să ceară flexibilizare când avem ceva pentru a flexibiliza, nu putem să discutăm pe nimic. Deci, trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, vedem în ce direcție ar putea să meargă refacerea acestei coaliții și apoi putem să mergem în partid să cerem o flexibilizare, dar în acest moment lucrurile sunt puse invers. Dacă este nevoie va fi însoțit de o delegație a PNL condusă de mine, dar trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă, și apoi, după această discuție putem să vedem în ce formă refacem coaliția. Dar e nevoie de această discuție față în față, bărbătește, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus și apoi să vedem cum refacem coaliția”, a adăugat Florin Cîțu.

Întrebat dacă USR ar mai putea intra la guvernare, el a răspuns: „Bineînțeles. Putem să avem o discuție cu USR, dacă vom merge în aceeași direcție pot să intre la guvernare, dacă nu, nu”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu usr USL psd