x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cererea lui Băsescu privind rediscutarea cazului Diaconu, înaintată Comisiei juridice

Cererea lui Băsescu privind rediscutarea cazului Diaconu, înaintată Comisiei juridice

19 Noi 2012   •   16:04
Cererea lui Băsescu privind rediscutarea cazului Diaconu, înaintată Comisiei juridice
Sursa foto: Intact Images/Marin Raica

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent, că cererea formulată de Traian Băsescu în cazul senatorului Mircea Diaconu a fost înaintată Comisiei juridice spre analiză.

"Biroul Permanent a decis trimiterea scrisorii către Comisia juridică pentru a formula un răspuns. Nu s-a organizat o reluarea a votului sau ceva de acest gen. Nu suntem în parametrii constituţionali. Nu am stabilit un termen (până la care senatorii jurişti trebuie să formuleze un punct de vedere - n.r.), dar este posibil ca mâine, când Comisia juridică se reuneşte pentru a audia candidaţii pentru CSM, să formuleze şi răspunsul la scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu'', a declarat Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis conducerii Senatului o scrisoare în care solicită reluarea dezbaterilor privind revocarea din funcţia de senator a lui Mircea Diaconu, ca urmare a stării de incompatibilitate în care acesta se află.

''Având în vedere faptul că plenul Senatului a respins solicitarea de revocare din funcţie a senatorului Mircea Diaconu ca urmare a constatării incompatibilităţii acestuia printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă, vă rog să găsiţi, cu respectarea legislaţiei şi a procedurilor parlamentare, calea legală pentru a relua în dezbatere această solicitare. În virtutea atribuţiilor constituţionale ale Preşedintelui României de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice, vă semnalez că prezenta solicitare cu privire la încetarea mandatului parlamentarilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti irevocabile privind incompatibilitatea sau conflictul de interese nu este o cerinţă personală, ci este o condiţionalitate asumată de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare'', susţine preşedintele în scrisoare.


×