x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: Curtea Constituţională a confirmat luni atacul la adresa instituţiilor statului

Cezar Preda: Curtea Constituţională a confirmat luni atacul la adresa instituţiilor statului

10 Iul 2012   •   10:03
Cezar Preda: Curtea Constituţională a confirmat luni atacul la adresa instituţiilor statului

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca judecatorii Curtii Constitutionale au confirmat, luni, atacul la adresa institutiilor statului roman, prin faptul ca au decis ca legea prin care majoritatea USL ii reduce atributiile este neconstitutionala.

"Curtea Constitutionala a confirmat ieri tentativa de lovitura de stat prin atacul asupra institutionale regizat si pus in aplicare de catre Uniunea Social Liberala. Prima decizie de ieri a Curtii Constitutionale a stabilit ca majoritatea parlamentara USL si guvernul Ponta au incercat printr-un proiect de lege sa restranga in mod ilegal atributiile Curtii Constitutionale", a afirmat vicepresedintele PDL.

Despre decizia Curtii Constitutionale cu privire la inlocuirea Robertei Anastase si a lui Vasile Blaga de la presedintiile celor doua Camere ale Parlamentului, Preda a spus ca CCR a respectat cadrul legal. Deoarece atributiile sale au fost restranse, aceasta nu se poate pronunta cu privire la aceasta sesizare, a spus acesta.

"Tot ieri, Curtea a avut in fata constestatiile referitoare la indepartarea presedintilor Camerei si a Senatului. CCR a respectat cadrul legal si a decis ca nu poate judeca aceste cereri. Curtea Constitutionala a constatat ca nu poate judeca aceste cereri tocmai pentru ca atributiile Curtii au fost restranse de lege, iar Ordonanta de Urgenta promovata de USL facea exact acest lucru", a explicat Preda.

Vicepresedintele PDL a mai spus ca romanii nu au de castigat de pe urma actiunilor Guvernului, deoarece tara este discreditata pe plan international. El a precizat ca de doua luni, de la instalarea Givernului Ponta, romanii nu au parte decat de un razboi cu democratia, somajul este in crestere, iar leul atinge noi minime istorice.

×