x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cherecheş supralicitează: Fără penali şi puturoşi!

Cherecheş supralicitează: Fără penali şi puturoşi!

de Monica Stoica1    |    16 Aug 2018   •   09:22
Cherecheş supralicitează: Fără penali şi puturoşi!
Sursa foto: MIRCEA ROSCA/EPA

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat că a lansat “iniţiativa civică” “Fără puturoşi şi penali în funcţii publice!”. Cherecheş a precizat, totodată, că împreună cu colegii săi susţine şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” a USR, care a strâns până în prezent 800.000 de semnături şi va continua până la finalul lunii august.

„Împreună cu reprezentanţii ‘Coaliţiei pentru Baia Mare’ din cadrul Consiliului Local susţin iniţiativa civică ‘Fără penali în funcţii publice!’. Această iniţiativă este una generoasă şi lăudabilă, care se pliază absolut perfect pe ceea ce prevede legislaţia în acest moment şi nu recunosc nicio implicare a vreunui politician sau partid politic în acest demers pur civic, fiind vorba de toate aspectele care înseamnă interdicţii pe care cetăţenii României le au cu privire la accederea în funcţii publice sau autorităţi locale, respectiv în Senatul României şi Camera Deputaţilor sau pentru funcţia de preşedinte al României”, a declarat primarul Cherecheş. Edilul consideră că trebuie create mecanisme de control pentru persoanele care intenţionează să acceadă într-o funcţie publică, adăugând că proiectul civic „Fără puturoşi şi penali în funcţii publice” ar putea deveni un exemplu de bună practică în administraţia locală, pentru o evaluare anuală a personalului din administraţie. „Eu consider că orice partid din România, prin unii dintre membri săi înseamnă grupuri de interese sau oameni interesaţi pentru a avea putere şi a influenţa decizii prin prezenţa lor în astfel de partide (...)Dacă ai făcut o greşeală trebuie să plăteşti. Dacă eşti puturos şi prost trebuie să stai acasă şi nu trebuie să conduci comunităţi sau să ai funcţii publice”, a subliniat Cherecheş, care, în 2016, era arestat pentru luare de mită. Astfel, primarul Cherecheş face front comun cu Uniunea Salvaţi România, care se află pe ultima sută de metri cu iniţiativa „Fără penali”. “Am depăşit numărul de 21 de judeţe în care avem minim 20.000 de semnături. Cealaltă condiţie de a trece de pragul de 500.000 de semnături a fost depăşită de o vreme. Suntem la 800.000 de semnături şi am lansat şi o provocare cetăţenilor din România să ajungem la un milion de semnături, a declarat liderul USR, Dan Barna.

Cătălin Cherecheş a fost reales la scrutinul local din iunie 2016 în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, în timp ce era în închisoare. Fusese arestat preventiv pentru luare de mită în aprilie 2016. Cherecheş a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş, dar şi-a reluat mandatul după ce Curtea de Apel Cluj i-a ridicat măsura controlului judiciar.

 

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Cherecheş