x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine va reprezenta România la Consiliul European? Ponta a discutat cu Băsescu, însă cei doi nu au ajuns la un acord

Cine va reprezenta România la Consiliul European? Ponta a discutat cu Băsescu, însă cei doi nu au ajuns la un acord

14 Iun 2012   •   08:10
Cine va reprezenta România la Consiliul European? Ponta a discutat cu Băsescu, însă cei doi nu au ajuns la un acord

UPDATE 13:40 - Premierul Victor Ponta s-a intalnit cu Traian Basescu la Palatul Cotroceni. Cei doi au discutat pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European. Singurul lucru stabilit cu seful statului este ca vor avea o noua intalnire pentru a continua dialogul, scrie Mediafax. "Nu am stabilit nimic decat ca ne vom mai vedea sa continuam dialogul !", a spus premierul .

, dar, potrivit unor surse din PSD, citate de Mediafax, nu s-a ajuns la niciun acord. Concluziile intrevederii vor fi facute publice in cadrul unei conferinte de presa, care va incepe la 16:30.

Victor Ponta a declarat, astazi, inaintea Comitetului Executiv National al PSD, ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu au primit invitatii la Consiliul European. Premierul a precizat ca se va intalni cu seful statului in cursul acestei zile.

"Amandoi suntem invitati, si seful statului, si primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, dupa care cei doi sau, ma rog, fiecare tara stabileste cine este reprezentantul", a afirmat Victor Ponta.

Intrebat daca a stabilit o ora pentru intalnirea cu presedintele, Ponta a raspuns: "In functie de program".

Aseara, Victor Ponta a declarat ca se va intalni, astazi, cu presedintele Traian Basescu, dar a precizat ca el va fi cel care va reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European.

"Ma voi vedea cu presedintele pentru a ne armoniza pozitiile. Nimeni nu contesta dreptul presedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-ministrii. Solutia finala va fi in 2013, odata cu modificarea Constitutiei", a spus Ponta, la mai multe posturi de televiziune.

El a amintit ca a primit deja invitatia de a participa la reuniunea Consiliului din partea presedintelui UE si ca nu poate renunta.

"Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a afirmat seful Guvernului.

Tot aseara, Traian Basescu a declarat ca a discutat cu premierul Victor Ponta, mentionand ca se va intalni joi cu acesta si ca nu doreste sa anticipeze rezultatul acestei discutii.

Intrebat cum va proceda in 28 iunie, daca premierul va continua in a dori sa reprezinte Romania la Consiliul European, Traian Basescu a raspuns ca poate asigura de un singur lucru, anume ca nu se va pune "in situatii ridicole". El a adaugat ca, in acelasi timp, nimeni sa nu-i ceara sa abdice de la atributiile constitutionale.

×