x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal

Ciolacu: Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal

de Redacția Jurnalul    |    20 Oct 2023   •   11:59
Ciolacu: Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal
Sursa foto: GOV.RO

„Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare pachetul de măsuri fiscal-bugetare”, spune vineri premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Ciolacu a spus că trebuie stabilit cuantumul creșterii salariilor din construcții și agricultură, iar prin plata CASS să nu se piardă bani de la salariu.

„Revenind la problemele interne, este esențial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica. Acum, trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronatele și sindicatele ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu”, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că alte modificări ale Codului Fiscal ar reprezenta o abordare neserioasă.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare. Consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din Cererea de Plată nr. 4, reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025. Este o abordare total neserioasă când de abia acum legea de asumare a plecat spre promulgare. Pentru mine este o prioritate și aștept, după promulgare, propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu codul fiscal