x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu crede că actuala coaliție va rezista cel puțin până la sfârșitul lui 2024

Ciolacu crede că actuala coaliție va rezista cel puțin până la sfârșitul lui 2024

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   11:00
Ciolacu crede că actuala coaliție va rezista cel puțin până la sfârșitul lui 2024
Sursa foto: Lucian Alecu

Coaliția va fi stabilă cel puțin până la sfârșitul anului 2024, spune Marcel Ciolacu. El afirmă că își dorește continuitate după alegerile de anul viitor, dar „cu o frecvență mai mică de a schimba miniștri și prim-miniștri, fiindcă, între timp, am văzut și noi calitățile și defectele fiecăruia”

„Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puțin până la sfârșitul anului 2024 această coaliție și chiar îmi doresc, cu toate că vorbim de principalele partide concurente, chiar îmi doresc să continuăm și după 2024 și cu o frecvență mai mică de a schimba miniștri și prim-miniștri, fiindcă, între timp, am văzut și noi calitățile și defectele fiecăruia”, spune Marcel Ciolacu la Forumul Dezvoltăm România.

El afirmă că în 2024 nu vor fi creșteri de impozite și taxe, „lucru convenit deja în coaliție”.

„Cred că a fost una dintre cele moai aprinse discuții când al luat măsurile fiscxcale - acest procent de 1% pe cifra de afaceri. Până când nu ne vom asuma reforma fiscală. Eu nu exlud niciuna dintre cele două posibilități - de a avea cotă unică de 16% sau de a interveni pe impozitarea progresivă. marea mea provocare a fost dacă vom lua anumite măsuri pentru 2024 sau vom închide anul cu un deficit de aproape 7%, ceea ce automat în martie România ar fi intrat într-un blocaj cu fondyurile europene. (...) Reforma fiscală trebuie să creeze un mediu concurențial corect”, încheie premierul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu coalitie