x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre propunerea de comisar european: Victor Negrescu

Ciolacu, despre propunerea de comisar european: Victor Negrescu

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   14:00
Ciolacu, despre propunerea de comisar european: Victor Negrescu

Propunerea făcută de Marcel Ciolacu pentru a fi desemnat comisar european din partea României este Victor Negrescu. Premierul s-a întâlnit, joi, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Propunerea nu a fost discutată anterior cu președintele Klaus Iohannis.

„Am mers cu un nume. El este actualul vicepreședinte al Parlamentului European Victor Negrescu. Normal, ne-am făcut un calendar. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea guvernului României. Acest atribut este exclusiv al primului ministru”, spune Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

El precizează că va avea o discuție, „zilele următoar e”, cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„De asemenea, instituțional, dacă dorim o anumită normalitate, voi avea o discuție și cu președintele României, deoarece președintele României este reprezentantul României în Consiliul European. E normal ca să ne coordonăm aceste negocieri. Cred că, fără să-l supăr pe Victor Negrescu, cel mai important în acest moment e să avem o negociere foarte bună pentru România și pentru un portofoliu cât mai relevant în cadrul Comisiei Europene. Cu adevărat, propunerea mea este vicepreședintele Parlamentului European Victor Negrescu”, adaugă premierul.

El afirmă că nu a discutat acest subiect cu șeful statului.

„Nu, A rămas că că avem o discuție după ce mă întâlnes cu cu dna. președinte (Ursula von Der Leyen - n.r.)”, mai spune Ciolacu.

Nicolae Ciucă a afirmat marți că nominalizarea pentru comisarul european nu a fost negociată în coaliție.

Nu există un mandat din partea coaliției care să vizeze postul de comisar european care va reveni României, afirma, marți, liderul PNL, Nicolae Ciucă: „Nu este atributul unui singur om, fie el și prim-ministru. Fac un apel către partenerii de coaliție să lase deoparte interesul politic imediat”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu comisar negrescu