x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției

Ciolacu: Vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2023   •   11:09
Ciolacu: Vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției
Sursa foto: Hepta

România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției dacă va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto în privința aderării României la spațiul Schengen, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, România își va apăra interesul național și va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției: „Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră”.

Austria a respins apelul Ursulei von der Leyen, care ceruse Vienei să-și ridice veto-ul asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen, și refuză în continuare admiterea României și Bulgariei în Schengen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Austria