x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta

Ciolacu: Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta

10 Mar 2022   •   14:48
Ciolacu: Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi pe Facebook.că nu pot fi acceptate "preţuri crescute din pix, de la o oră la alta" şi că va cere "măsuri clare, astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti".

Acesta mai spune că a cerut miniştrilor PSD să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii.

"Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a trimis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acţiune de control şi monitorizare a pieţei carburanţilor. Vor fi analizate preţurile de cumpărare şi vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi preţurilor. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toţi furnizorii de combustibil care au mărit aseară preţurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluţie legală - din practica europeană- astfel încât toţi distribuitorii să fie licenţiaţi şi să-şi piardă licenţa imediat ce încalcă regulile. Aştept şi din partea Consiliului Concurenţei mai multă acţiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituţie încremenită în timp trebuie să se trezească şi să-şi amintească că serveşte interesul public", a declarat liderul PSD.


Ciolacu va cere în următoarea şedinţă a coaliţiei măsuri clare, "astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti".

"Această coaliţie s-a format pentru a găsi soluţii. Şi asta trebuie să livrăm populaţiei", a încheiat el. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu