x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii

Ciolacu: Am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   16:15
Ciolacu: Am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii
Sursa foto: facebook

„Cel mai important este că am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB, care condamna pensionarii români la înghețarea veniturilor pe următorii 50 de ani”, spune Marcel Ciolacu, după renegocierea PNRR.

”Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în modificarea PNRR și negocierea acestuia cu Comisia Europeană. Știu că mulți spuneau că nu vom reuși dar prin acest efort coordonat al întregii echipe, argumentele și cifrele corecte au convins Comisia să accepte acest plan. Cel mai important este că am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB, care condamna pensionarii români la înghețarea veniturilor pe următorii 50 de ani. Acum putem aplica noua lege a pensiilor generale, în așa fel încât pensionarii să aibă garanția că an de an au un venit care să le protejeze nivelul de trai”, afirmă Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvermn.

Referitor la programul RePowerEU, al precizează că România a obținut 1,4 miliarde de euro, în special pentru instalarea de panouri fotovoltaice și eficența energetică a locuințelor.

„Astfel, sprijinim direct consumatorii, 60.000 de gospodării vor putea accesa acest program, valoarea fiecărui grant fiind de aproximativ 10.000 de euro, cumulat. Simultan, s-a delocat și Programul Casa Verde-Fotovoltaice, iar Administrația Fondului pentru Mediu pregătește o nouă sesiune, unde de această dată cu certitudine nu vom mai avea probleme în desfășurare”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu PNRR pensii