x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: A fost eliminat pragul de 9,4% din PIB, din PNRR, privind cheltuielile cu pensiile

Ciolacu: A fost eliminat pragul de 9,4% din PIB, din PNRR, privind cheltuielile cu pensiile

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   14:16
Ciolacu: A fost eliminat pragul de 9,4% din PIB, din PNRR, privind cheltuielile cu pensiile
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că a fost eliminat pragul de 9,4% din PIB din PNRR, privind cheltuielile cu pensiile, după discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

„Ştiţi foarte bine că a fost eliminat, în urma discuției avute și cu doamna președintă a Comisiei Europene. Urmează și noi să finalizăm legea pensiilor - fiindcă avem un parteneriat, este corect. Cum a fost trimis PNRR la Comisie este fără 9,4% din PIB. Oricum, el n-ar fi fost atins. Problema este că nu putem condamna viitorul. Până în 2030 nu se ajungea la 9,4% din PIB. PIB creşte, e normal, se raportează la un nominal mai mare. Dar de datoria mea era să negociez, să avem această discuție cu Comisia”, spune Marcel Ciolacu.

El spune că își dorește ca legea pensiilor să fie finalizată anul acesta

„Da. Eu îmi doresc să fie finalizată. Şi zilele trecute am avut și cu Banca Mondială, care este consultantul Ministerului Muncii și al Comisiei pe legea pensiilor. Sunt trei variante. Deja au început negocierile, paralel cu închiderea pensiilor speciale, să avem cât mai repede. Și cu legea pensiilor”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu pensii