x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Prioritățile Guvernului - reducerea evaziunii, reorganizarea administrației și legea antidrog

Ciolacu: Prioritățile Guvernului - reducerea evaziunii, reorganizarea administrației și legea antidrog

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   10:41
Ciolacu: Prioritățile Guvernului - reducerea evaziunii, reorganizarea administrației și legea antidrog
Sursa foto: Hepta

Măsuri de reducere a evaziunii fiscale, reorganizarea extinsă a administrației și o nouă legislație antidrog sunt prioritățile Executivului pentru actuala sesiune parlamentară, spune premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de vineri.

„Discutăm și despre lista de priorități legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Aici, pe lângă reforma sistemului de asistență socială, vorbim despre măsuri de reducere a evaziunii fiscale și despre cele privind reorganizarea extinsă a administrației. Este obligatoriu eficientizarea aparatului de lucru și comasarea unor instituții care sunt total anchilozate”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că o altă „urgență majoră” este modificarea legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

„Este, evident, nevoie de o nouă legislație antidrog care să răspundă eficient realității dure de astăzi și să transpună normele și bunele practici europene. Aștept acest proiect de la Ministerul de Interne, Justiție și Sănătate. Ne trebuie o abordare diferită, să intervenim cu tărie și hotărâre să umblăm și la cauze, nu doar la efecte. Să trecem la destructurarea rețelelor de traficanți”, adaugă premierul.

De asemenea, el s-a referit și la modificarea legislației privind jocurile de noroc: „Vrem să eliminăm din orașe păcănelele”.

„Legea a trecut deja de Senat și trebuie să intre în dezbaterea Camerei Deputaților. Interesul nostru, nu numai al Guvernului, ci și al românilor este să o adoptăm cât mai repede”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu prioritati guvern