x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Răspunsul lui Ciolacu, întrebat când ar putea crește salariul minim în România

Răspunsul lui Ciolacu, întrebat când ar putea crește salariul minim în România

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   12:30
Răspunsul lui Ciolacu, întrebat când ar putea crește salariul minim în România
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, când ar putea crește salariul minim în România. După ce a dat ca exemplu Germania, prim-ministrul a spus că nu taie salariile, însă creșterile trebuie suportate de economia reală.

„De exemplu, în Germania salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat și de către economia reală. Dacă vor fi scoase parte din facilități, de exemplu în construcții. Discuțiile sunt foarte clare ca să și mărim salariul minim astfel încât e dreptul dumneavoastră să dați breaking news că Ciolacu taie salariile. Nu le tai și tocmai de aceea vom mări salariul minim astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a fost răspunsul premierului, întrebat când ar putea crește salariul minim în România.

Întrebat, mai departe, dacă vor fi eliminate facilitățile din agricultură și construcții, prim-ministrul a spus că nu știe și că se discută.

Legat de TVA diferențiat, potrivit premierului, Comisia are dreptate, respectiv că trebuie să existe o ordine și că România nu poate veni cu 7 tipuri de TVA.

„Și am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămâne medicamentele, rămân protezele. Iertați-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? E normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepții în România, lucru pe care nu l-a spus numai Comisia, ci și toate forurile financiare. Ce vrem? Să pierdem toate fondurile europene și să intre în România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea”, a afirmat Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu salariul minim