x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, despre posibilitatea unor întrevederi aranjate Dragnea-lideri SUA: Nu ne vindem ţara, doar cumpărăm întâlniri

Cioloş, despre posibilitatea unor întrevederi aranjate Dragnea-lideri SUA: Nu ne vindem ţara, doar cumpărăm întâlniri

03 Noi 2017   •   14:46
Cioloş, despre posibilitatea unor întrevederi aranjate Dragnea-lideri SUA: Nu ne vindem ţara, doar cumpărăm întâlniri

Fostul premier Dacian Cioloş a comentat, vineri, informaţiile referitoare la faptul că PSD ar fi plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby din Statele Unite pentru a aranja întâlniri între liderul partidului, Liviu Dragnea, vicepreşedintele american Mike Pence şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, apreciind că dacă se confirmă, astfel de cazuri se înscriu în categoria "Nu ne vindem ţara la străini". Doar cumpărăm întâlniri cu ei".

"În caz că e adevărat, s-ar înscrie la categoria 'Nu ne vindem ţara la străini. Doar cumpărăm întâlniri cu ei!' O spun cu amuzament, pentru că anul trecut când aveam întâlniri 'gratis' cu şefi de guvern pentru a încerca să prezint România într-o lumină pozitivă cu argumente, unii oameni chiar credeau astfel de poveşti cu 'vândutul' ţării spuse de cei care acum se pare că trebuie să scoată bani din buzunar pentru a fi primiţi", a scris Cioloş într-o postare pe Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că partidul nu a plătit niciun leu vreunei firme americane care să-i faciliteze întâlniri în SUA cu oficiali americani.

Întrebat dacă PSD a plătit 100.000 de dolari unei firme din SUA pentru ca el să aibă întâlniri cu oficiali americani, Dragnea a spus că a verificat iar partidul nu are niciun contract "de genul ăsta".

"Am citit şi eu informaţia dimineaţă şi am sunat la partid, foarte mirat, mă gândeam că poate cineva de la partid a avut nu ştiu ce idee. PSD nu are niciun contract cu nicio firmă de genul ăsta şi cu atât mai puţin a plătit vreun leu. (...) Totuşi, 100.000 e o sumă mică pentru mine, nu? PSD nu are niciun contact cu nicio firmă de genul ăsta şi nu a plătit niciun leu niciunei firme", a afirmat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Gheorghe Dimitrescu, consilier al lui Florin Iordache, Dragnea a spus că nu.

"Eu am verificat la partid, nu există", a menţionat el.

Chestionat dacă intenţionează să facă o vizită în SUA în perioada următoare, liderul PSD a răspuns: "Nu intenţionez, dar dacă o să primesc o invitaţie şi o să fiu lăsat să plec, o să o onorez cu plăcere".

El a adăugat că Florin Iordache nu i-a spus niciodată că îi pregăteşte o vizită în SUA.

Un site specializat în monitorizarea activităţii Congresului SUA şi a activităţilor de lobby - Legistorm - a publicat joi un articol în care relatează că Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider de partid, încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreşedintele american Mike Pence şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan.

Sursa citată notează că Dragnea a fost condamnat anul trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudare a unui referendum vizând demiterea preşedintelui României. Potrivit unor recente notificări făcute Ministerului Justiţiei din SUA citate de ziarista Keturah Hetrick, care semnează articolul, PSD plăteşte 100.000 de dolari pentru a-l prezenta pe acesta "cât mai repede posibil" lui Pence şi Ryan şi pentru a-i aranja "întâlniri în plan politic, media şi academic".

×
Subiecte în articol: dacian ciolos