x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș, întrebat dacă Iohannis a dat un semnal celor din PNL să-i voteze Guvernul: Dvs. ați spus-o

Cioloș, întrebat dacă Iohannis a dat un semnal celor din PNL să-i voteze Guvernul: Dvs. ați spus-o

19 Oct 2021   •   21:29
Cioloș, întrebat dacă Iohannis a dat un semnal celor din PNL să-i voteze Guvernul: Dvs. ați spus-o

Dacian Cioloș, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a dat un semnal celor din PNL să-i voteze Guvernul, când a afirmat că „orice alte teme trec în plan secund”, a răspuns: „Dumneavoastră ați spus-o”.

Întrebat ce șanse sunt să îi fie votat miercuri Cabinetul, având în vedere rezultatele audierilor de marți, Cioloș a răspuns că cine a privit cu obiectivitate audierile a văzut argumentele.

„Dacă parlamentarii mâine abordează lucrurile cu responsabilitate, eu cred că putem să găsim o soluție. Șansa e dată de votul parlamentarilor. Noi ne-am asumat responsabilitatea până la capăt. Mâine mingea este în terenul Parlamentului și Parlamentul va decide ce intenționează să facă”, a declarat premierul desemnat.

Potrivit lui Cioloș, este rândul Parlamentului să decidă ce vrea să facă cu această oportunitate, „pentru că e o oportunitate această propunere pe care noi o punem pe masa Parlamentului”.

Cioloș a mai fost întrebat cum interpretează declarația președintelui Klaus Iohannis, potrivit căruia „Orice alte teme trec în plan secund”.

„Criza guvernamentală poate să se transforme într-osoluție și pentru criză sanitară. Cea ce facem noi acum e să propunem o soluție la criza guvernamentală. Niciun alt partid nu a propus soluții,decât ne vorbesc despre alegeri anticipate, dar și ei recunosc că nu ar putea să aibă loc mai devreme de primăvară. Cum să organizezi alegeri anticipate când îți mor sute de oameni pe zi și tu ai un guvern cu puteri limitate? Nu acolo e soluția și chiar cei care vor alegeri anticipate au oportunitatea să voteze mâine o soluție imediată: acest guvern pe care l-am propus și avem timp să discutăm și de alegeri anticipate după ce ne vom fi plâns morții și vom fi rezolvat această problemă” a răspuns Cioloș.

Întrebat mai departe dacă afirmația lui Iohannis reprezintă un semnal pentru parlamentari, în special pentru cei din PNL, să dea votul pentru Guvern, Dacian Cioloș a răspuns: „Dumneavoastră ați spus-o”.

„Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie. Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja”, a declarat marți Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos