x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Irimescu nu ar fi trebuit să anunţe numele firmei în cazul E.coli fără date complete

Cioloş: Irimescu nu ar fi trebuit să anunţe numele firmei în cazul E.coli fără date complete

04 Mar 2016   •   14:00
Cioloş: Irimescu nu ar fi trebuit să anunţe numele firmei în cazul E.coli fără date complete
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

  Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Cluj, că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu ar fi trebuit să anunţe numele firmei implicate în scandalul bacteriei E.coli descoperite în produse lactate cât timp nu avea toate elementele.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Cluj, că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu ar fi trebuit să anunţe numele firmei implicate în scandalul bacteriei E.coli descoperite în produse lactate cât timp nu avea toate elementele

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Agriculturii şi dacă ia în calcul demiterea acestuia, premierul Dacian Cioloş a declarat că încă nu s-a gândit la această posibilitate, dar a subliniat faptul că ministrul nu ar fi trebuit să comunice date în contextul în care nu avea la dispoziţie toate informaţiile pentru a face acest lucru.

"Toată lumea mă întreabă de demiteri de parcă demiterile ar putea rezolva problema. Deciziile nu le iau în felul acesta, ci le pregătesc. Nu vreau să comentez prea mult aceste lucruri pentru că încă nu ştiu să existe o legătură dovedită între E coli găsit la copiii îmbolnăviţi şi E coli găsit în acea brânză de la acea întreprindere. Am înţeles de la ministrul Sănătăţii că urmează să se facă o analiză genetică pentru a vedea dacă există o legătură directă între brânză şi îmbolnăviri”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a subliniat că s-a ajuns în această situaţie şi din cauza unei proaste comunicări din partea ministrului Achim Irimescu care a comunicat informaţii ce nu erau confirmate în totalitate.

"Aici, poate domnul ministru nu ar fi trebuit să comunice atâta timp cât nu avea toate elementele şi oricum eu ce i-am spus a fost că nu cred că trebuia să comunice dânsul. Dacă la domnul ministru al Sănătăţii, în urmă cu câteva săptămâni, a fost o problemă de lipsă de comunicare pe care între timp a corectat-o, la domnul ministru al Agriculturii a comunicat prea repede lucruri ce trebuiau comunicate de autoritatea cea mai pregătită să facă acest lucru”, a spus Cioloş.

Potrivit lui Dacian Cioloş, ministrul Achim Irimescu a pus aceste probleme pe seama presiunii exercitate de presă.

"Mi-a spus domnul ministru că a fost o presiune pe dânsul din partea presei să spună şi să nu ţină ascunse informaţiile pe care le are şi dânsul a considerat că, având informaţiile respective, trebuia să le spună public pentru a evita alte probleme. Dar, după ce le-a spus, a apărut toată acea exacerbare. Peste tot s-a vorbit despre acea companie, dar nu ştiu nici aici dacă pot spune că a fost vina ei. Dacă s-a găsit în acea probă acea problemă, asta nu înseamnă că e o problemă cu toate produsele  din companie. De aceea, cred că cu toţii, şi noi, autorităţile, şi presa trebuie să avem în vedere faptul că este vorba despre afacerile oamenilor, e vorba despre investiţii care pot fi distruse doar printr-o simplă comunicare proastă ce poate veni şi din partea noastră, şi din partea presei. Ne interesează sănătatea oamenilor şi pentru asta avem autorităţi care ştiu ce măsuri să ia chiar şi când nu se comunică neapărat aceste lucruri. E bine să evităm să ajungem să distrugem sectoare prin comunicarea pe care o facem”, a mai declarat Dacian Cioloş.

Sursa: News.ro

×