x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș: Suntem în mijlocul furtunii, nu ne permitem să fim superficiali

Cioloș: Suntem în mijlocul furtunii, nu ne permitem să fim superficiali

20 Oct 2021   •   10:46
Cioloș: Suntem în mijlocul furtunii, nu ne permitem să fim superficiali

„Suntem în mijlocul furtunii și nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, spune premierul desemnat, Dacian Cioloș, în timpul ședinței în care urmează să fie dat votul de învestitură. El a cerut „un vot pentru un guvern de criză”.

„Vă cer un vot pentru un guvern de criză în baza mandatului oferit de președintele României. Vin cu dorința de a încerca să oferim împreună un exemplu de responsabilitate cetățenilor aacestei țări. Subliniez: împreună. Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele le vor fi împărțite cu cetățenii României. Suntem într-un moment de criză profundă care nu mai poate fi negată sau ignorată”, a spus Dacian Cioloș.

El le-a cerut parlamentarilor să renunțe la discursurile politice.

„Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni și nici pentru a ține discursuri memorabile prin care să aduc anateme și să caut vinovați, ci pentru a-mi asuma propria vină a superficialității din trecut și pentru a-mi asuma ceea ce poate fi făcut fde acum înainte. (...) Pandemia nu e o glumă, nu e imginară și nu e o luptă politică. (...) Suntem în mijlocul furtunii și nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, a adăugat Cioloș.

Pentru ca guvernul Cioloș să fie învestit, are nevoie de minim 234 de voturi. Cu excepția parlamentarilor USR, 80 de deputați și senatori, celelalte formațiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota în favoarea cabinetului propus de Dacian Cioloș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos