x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Nu simțim presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu

Cîțu: Nu simțim presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu

14 Feb 2022   •   11:36
Cîțu: Nu simțim presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că nu simte presiune din partea PSD pentru remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu. El spune că nici liberalii nu pun presiune pentru schimbarea din funcție a miniștrilor Sănătății și Finanțelor, Alexandru Rafila și Adrian Câciu.

„Nu simțim (presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu - n.r.). Nici noi nu punem presiune pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflație de peste 10 % și dobânzi mari și așa departe”, spune Florin Cîțu.

Președintele PNL militează și pentru majorarea salariilor angajaților din privat, nu numai salariilor bugetarilor.

”În coaliție vom vedea ce discutăm. V-am dat soluții, acolo, ca economist. Cine ignoră lecțiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră, în perioada următoare. (...) Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la o revenire a economiei, cea mai rapidă, așa popun și acum, măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor. Vă spun că va fi complicat, eu am văzut tot felul de discuții în spațiul public, dar va fi complicat pentru PNL să susțină o măsură prin care vor crește veniturile doar în sistemul bugetar. (...) Ideea este să ne gândim la o soluție pentru a crește veniturile tuturor românilor, și a celor care au lucrat la casierie în supermarket, și care au lucrat în toată această perioadă de pandemie, și celor care lucrează pe șantier, în companii unde se fac componente pentru export. Tuturor angajaților din România, dacă vrem să îi ajutăm, aceasta este soluția, să reducem contribuțiile”, a adăugat Florin Cîțu.

De asemenea, pentru scăderea inflației, Cîțu propune micșorarea cotei TVA.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, are multe explicații de dat în ceea ce privește criza din energie.

Întrebat dacă i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, Marcel Ciolacu a spus că „de dragul unei normalități funcționale”, cel care face prima evaluare a miniștrilor este prim-ministrul.

„Nu poți să-i ceri evidențe domnului prim ministru Nicolae Ciucă”, a răspuns Ciolacu, întrebat, la Digi 24, dacă va cere demiterea lui Popescu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu