x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu: ‘Venim cu un nou concept: ‘Orașul vaccinează satul’

Florin Cîțu: ‘Venim cu un nou concept: ‘Orașul vaccinează satul’

24 Mai 2021   •   19:03
Florin Cîțu: ‘Venim cu un nou concept: ‘Orașul vaccinează satul’
Sursa foto: Lucian Alecu

Sunt diferențe prea mari între județe la rata de vaccinare, spune premierul Florin Cîțu: „județele din sudul României și cele din nord-est trebuie să facă mai mult”. Prim-ministrul anunță și un nou concept: „Orașul vaccinează satul”.

„Am cerut prefecților să facem un efort suplimentar pentru a accelera campania de vaccinare. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați în număr cât mai mare. Este important să continuăm ceea ce a mers bine, respectiv organizarea de maratoane de vaccinare în orașe și municipii. De asemenea, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni, mai ales în zonele rurale”, scrie Cîțu pe Facebook.

Premierul adaugă că sunt diferențe prea mari între județe la rata de vaccinare: „județele din sudul României și cele din nord-est trebuie să facă mai mult. Am insistat să deschidem cât mai multe centre de vaccinare în aeroporturi și în punctele de frontieră, mai ales centre cu vaccin Johnson&Johnson, pentru românii care intră sau pleacă din țară și optează să se vaccineze cu o doză. Și venim cu mai multe soluții, mai ales pentru mediul rural”.

Potrivit prim-ministrului, Valeriu Gheorghiță a propus mai multe variante: maratoane ale vaccinării în mediul rural, să se unească mai multe comune unde nu sunt centre de vaccinare deschise, pentru a face un maraton.

„Venim cu un nou concept: . Concret, echipe mobile de la oraș care vor merge în mediul rural pentru a vaccina, dar este nevoie de sprijinul liderilor locali aici. La fel, trebuie o implicare mai mare a medicilor de familie. Sunt județe în care nu este suficient personal pentru a vaccina. Pentru comunitățile mici, persoanele care au credibilitate în comunitatea locală trebuie să susțină cât mai mult campania de vaccinare, pentru a convinge cetățenii să se vaccineze. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a învinge pandemia”, arată Cîțu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu