x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Ordinea mondială este în pericol. În România, această amenințare are un nume

Ciucă: Ordinea mondială este în pericol. În România, această amenințare are un nume

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   20:22
Ciucă: Ordinea mondială este în pericol. În România, această amenințare are un nume
Sursa foto: Facebook

Ciucă spune că lumea traversează un moment crucial, în contextul unui mediu internațional tensionat, marcat de război, amenințarea unei crize economice și ascensiunea statelor totalitare: ordinea mondială este în pericol: „În România această amenințare are un nume: coaliția toxică dintre PSD și AUR”

„Lumea noastră din estul Europei are la frontiere un război sângeros. O criză economică pândește la orizont și s-a vorbit aici despre îngrijorările economice. Statele totalitare pun în discuție liniștea politică și economică a lumii libere. Rusia, China, Iranul și Coreea de Nord întrețin conflicte cu potențial exploziv. S-au modificat marile rute de comerț și accesul la resurse. Economiile care dau stabilitate a Occidentului se clatină”, a spus Ciucă, miercuri seara, la lansarea programului prezidenţial.

Liderul liberal a afirmat că România trăiește acest moment fierbinte al istoriei: „Destinul ei atârnă de inteligența ei politică. Reușita sau eșecul ei depind de capacitatea de a cântări corect prezentul, dar mai ales viitorul. Căci în acest ghem de crize, statele cu viziune văd oportunități. În amenințările sărăciei și războiului, liderii cu clarviziune văd șanse pentru economie și securitate națională. Vedem ascensiunea populismului și extremismului în Europa și desigur în alte părți ale lumii. Valorile democratice sunt amenințate, ordinea mondială este în pericol. În România această amenințare are un nume: coaliția toxică dintre PSD și Aur, un PSD aurit, de fapt care deschide ușa influențelor străine și aduce declin economic țării noastre”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca psd pericol amenintare