x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Rezultatul strâns la referendumul din Republica Moldova arată forţa de manipulare a propagandei ruse

Ciucă: Rezultatul strâns la referendumul din Republica Moldova arată forţa de manipulare a propagandei ruse

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   16:45
Ciucă: Rezultatul strâns la referendumul din Republica Moldova arată forţa de manipulare a propagandei ruse
Sursa foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că votul cetăţenilor Republicii Moldova în favoarea drumului european este un pas înainte pentru un viitor mai bun al ţării, însă rezultatul "extrem de strâns" arată forţa de manipulare a propagandei ruse, menţionând că alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei.

Ciucă a menţionat că o susţine în continuare pe Maia Sandu în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova pentru a consolida parcursul european al ţării.

"Felicit cetăţenii Republicii Moldova pentru votul în favoarea drumului european! Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova. România va fi în continuare cel mai puternic susţinător al procesului de integrare şi se va asigura că banii europeni şi expertiza europeană vor construi bunăstarea şi securitatea între Prut şi Nistru. O felicit şi pe doamna Maia Sandu pentru obţinerea primului loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale. O susţin în continuare şi îi doresc din inimă victoria în turul al doilea, pentru a consolida parcursul european al ţării", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

El a susţinut că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei şi în special asupra Estului Europei.

"Rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arată însă forţa de manipulare a propagandei ruse. E limpede că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei şi în special asupra Estului Europei", a mai scris Ciucă.

Liderul PNL a apreciat că "alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei".

"Trebuie să respingem astfel de manipulări, să respingem mesajele de dezbinare, mesajele anti-europene şi anti-NATO. Românii trebuie să voteze în continuare pentru viitorul euroatlantic, pentru o democraţie liberală şi pentru dezvoltarea economică după model occidental", a transmis Nicolae Ciucă.

Potrivit rezultatelor preliminare centralizate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău după numărarea voturilor din 99,32% din totalul celor 2.219 secţii de votare, puţin peste 50% dintre participanţii la referendum - 50,37% - au răspuns cu "DA" la întrebarea "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?", în timp ce 49,63% s-au opus acestei iniţiative.

Totodată, conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală după numărarea voturilor din 98,15% din totalul celor 2.219 secţii de votare, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, susţinută de Partidul Acţiune şi Solidaritate, aflat la guvernare, a întrunit 41,83% din sufragii (633.403 voturi), în timp ce candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo, a obţinut 26,40% (399.740 voturi).

AGERPRES

×