x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clement Negruţ, deputat PDL: Anastase ar trebui să demisioneze dacă Legea Pensiilor va fi retrimisă Camerei

Clement Negruţ, deputat PDL: Anastase ar trebui să demisioneze dacă Legea Pensiilor va fi retrimisă Camerei

01 Oct 2010   •   00:00

Clement Negruţ, deputat PDL de Alba a declarat, într-o conferinţă de presă, că dacă Legea Pensiilor va fi retrimisă la Camera Deputaţilor de către Curtea Constituţională, atunci, în opinia sa, preşedintele forului legislativ Roberta Anastase 'trebuie să facă un pas în spate, adică să îşi dea demisia din această funcţie'.

Democrat-liberalul a subliniat că, în momentul de faţă, în Camera Deputaţilor 'este un blocaj total'. 'De două săptămâni, PSD şi PNL nu participă la şedinţe dacă prezidează Roberta Anastase. Este un fapt fără precedent în istoria parlamentarismului din România', a arătat deputatul PDL de Alba.

'Aşteptăm decizia Curţii Constituţionale de săptămâna viitoare şi, în funcţie de asta, PDL trebuie să ia o decizie pentru a-şi reface imaginea şifonată în Parlamentul României. Soluţii sunt', a spus Negruţ.

Deputatul a mai spus că în Camera Deputaţilor 'se încalcă regulamentul zi de zi, voit, cu acceptul tacit al preşedintelui de şedinţă, al preşedintelui Camerei'.

Negruţ a declarat că săptămâna viitoare o să ceară în grupul parlamentar modificarea regulamentului Camerei. 'Ai părăsit sala de şedinţe, în ziua respectivă nu eşti pontat şi nu vei primi indemnizaţia. Şedinţele încep la ora 9, avem condică. După ce s-a semnat condica, după o jumătate de oră condica se ridică, se depune la secretarul general şi nu se mai semnează pe la 12. O să cer ridicarea condicilor şi cei care nu vin la Parlament să nu mai fie plătiţi', a spus democrat-liberalul.

Acesta a adăugat că poate ar fi indicat să se meargă şi pe o chestiune legată de pierderea mandatului, după un număr de patru-şapte şedinţe consecutive la care parlamentarul nu se prezintă.
Agerpres

×
Subiecte în articol: politic