x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clotilde Armand a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1!

Clotilde Armand a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1!

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2024   •   08:36
Clotilde Armand a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1!

„Am cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 și am înaintat mai multe acțiuni în instanță împotriva membrilor BES și a președinților de secții care au modificat după cum a vrut Greblă-Ciolacu zeci de procese verbale”, spune Clotilde Armand.

„Sunt prea multe fraude electorale care au avut loc sub supravegherea lui Marcel Ciolacu și a lui Toni Greblă. Nu sunt suspiciuni, avem probe certe pentru aceste hoții electorale care au avut loc pe 9 iunie 2024. Am descoperit secții de votare din care lipsesc sute de buletine de vot din urne, procesele- verbale au fost modificate grosolan la sediul Biroului Electoral Sector 1, iar în cel puțin 41 de secții de votare (aproximativ un sfert din secțiile de votare din Sectorul 1) cheile de control nu dau 0 (zero), adică numărul de buletine primite este mai mare decât suma dintre cele utilizate și cele anulate, diferențele fiind extrem de mari.”, adaugă Clotilde Armand.

Aceasta subliniază că într-o democrație autentică, esența procesului electoral constă în asigurarea unui scrutin corect și transparent. Orice suspiciune de nereguli de fraudă electorală compromite integritatea alegerilor și subminează încrederea publicului în instituțiile statului: „Un proces electoral corect și transparent este fundamental pentru reflectarea fidelă a voinței poporului.
Certificarea unor alegeri frauduloase pune sub semnul întrebării însuși statul de drept, încrederea cetățenilor în procesul electoral, încurajarea fraudei și a nerespectării principiului legalității în procesele electorale și, în final, la dictatură/ instaurarea unui stat mafiot. Marcel Ciolacu și Toni Greblă aveau obligația de a asigura corectitudinea procesului electoral. În schimb, prin măsurile luate, au întreținut intenționat haosul din secții și de la birourile electorale locale pentru a se putea fura în liniște. Toate aceste fraude și nereguli au influențat decisiv rezultatul final al alegerilor.
Domnule Marcel Ciolacu, domnule Toni Greblă, veți răspunde în fața legii pentru haosul alegerilor”.

(sursa: Mediafax)

×